Azerbaidžanas praneša apie antro pagal dydį miesto Gendžės apšaudymą

  • Teksto dydis:

Azerbaidžanas sekmadienį paskelbė, kad antrą pagal dydį šalies miestą Gendžę apšaudo armėnų pajėgos, intensyvėjant kovoms dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Azerbaidžano gynybos ministerija savo interneto svetainėje skelbia, kad šalies vakaruose esanti ir daugiau kaip 330 tūkst. gyventojų turinti Gendžė ir keli kiti civiliniai rajonai apšaudomi raketomis ir artilerijos sviediniais.

Kalnų Karabacho vadovas Araikas Arutiunianas anksčiau sekmadienį paskelbė, kad planuojama atakuoti karinius taikinius didžiuosiuose Azerbaidžano miestuose. Separatistai taip pat pranešė sunaikinę Azerbaidžano karinį oro uostą Gendžėje.

Sekmadienį ryte, prasidėjus antrai kovų savaitei, armėnų pareigūnai paskelbė, kad Azerbaidžano pajėgos apšaudė pagrindinį separatistinio Kalnų Karabacho regiono miestą Chankendi (Stepanakertą). A. Arutiunianas feisbuke parašė, kad Azerbaidžanas „taikiniu pavertė taikius gyventojus“ ir apšaudo Chankendi iš raketų sistemų „Polonez“ ir „Smerč“, todėl kariniai objektai didžiuosiuose Azerbaidžano miestuose „tapo mūsų armijos taikiniais“.

Tuo metu Armėnijos gynybos ministerija pranešė, kad iš šalies teritorijos taikiniai Azerbaidžane nėra apšaudomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai va?..

tai va?.. portretas
taip musulmonu nato fanatikai puola su savais kriksciniska armenija ir Trumpas teisingai sake kad nato jam nereikalingas ir tai jau aisku is turku veiksmu kurie panasus i zydu?...

Anonimas

Anonimas portretas
Visi meluoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių