Australijos premjeras paragino G-20 kovoti su ekstremizmu internete

  • Teksto dydis:

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas) antradienį paragino pasaulio lyderius reaguojant į teroro išpuolį Kraistčerče spausti informacinių technologijų bendroves kovoti su „nevaldomai“ internete skleidžiamu ekstremistiniu turiniu.

Savo laiške australų lyderis paprašė birželį Osakoje vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo šeimininko Japonijos premjero Shinzo Abe (Šindzo Abės) įtraukti šį klausimą į darbotvarkę.

S. Morrisonas siekia perrinkimo per artėjančius sudėtingus parlamento rinkimus, o jo partija nuolat kaltinama kurstant antiimigracines nuotaikas siekiant užsitikrinti konservatyviųjų rinkėjų palaikymą.

Australijos premjeras jau kelis kartus viešai pasmerkė ekstremizmą po penktadienį surengto išpuolio kaimyninėje Naujojoje Zelandijoje, pareikalavusio 50 žmonių gyvybių.

Jis taip pat apkaltino informacinių technologijų bendroves negebėjimu pažaboti ekstremistinį turinį, tokį kaip užpuoliko tiesiogiai transliuota ataka „Masjid Al Noor“ („Šviesos mečetėje“).

„Jie sudarė tokias galimybes, ir beveik visada jos naudojamos taikiais ir tinkamais tinklais, bet, kaip žinome, jais lyg ginklais gali pasinaudoti visokio plauko teroristai“, – kalbėjo jis žurnalistams.

„Jei įmanoma sukurti algoritmą, leidžiantį rodyti mobiliuosiuose telefonuose pageidautinas reklamas, esu tikras, kad įmanoma sukurti ir algoritmą, kuris leistų filtruoti neapykantą kurstančią medžiagą socialinių tinklų platformose“, – pridūrė jis.

„Esu tikras, jog galime drauge pasirūpinti, kad jos (socialinių tinklų milžinės) gintų mūsų piliečius garantuodamos, jog jų kuriamų įrankių nenaudoja kaip ginklų teroristai, siekiantys paspartinti savo planus dėl neapykantos kurstymo“, – teigė vyriausybės vadovas.

Opozicijos lyderis Billas Shortenas (Bilas Šortenas) išreiškė pritarimą tokiam raginimui ir kreipdamasis į socialinių tinklų platformas pareiškė: „Jei padedate kurti pelkę, negalite slėptis, kai iš jos pradeda lįsti blogis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visiškai teisingai, seniai laikas uždaryti visokius delfius ir į jį panašius, propaguojančius nacionalizmą ir terorizmą savo straipsniuose. Ir išvaikyti iš jų visokius "gynybos ekspertus" Saldžiūnus. O tai greitai jų ir visokių "patriotų" apkvaišintas bukas Lietuvos jaunimėlis irgi pridarys panašių kvailysčių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių