Australijos policija skyrė baudas elnio išgąsdintiems ir miške pasiklydusiems nuogaliams

Australijos policija skyrė baudas dviem pasideginti išėjusiems ir galiausiai iš miškų išgelbėtiems nuogaliams, kurie ten buvo pasiklydę išgąsdinti elnio.

Vyrai paskambino ir pagalbos paprašė sekmadienį maždaug 18 val., pasiklydę Karališkajame nacionaliniame parke į pietus nuo Sidnėjaus, sakoma pirmadienį paskelbtame policijos pareiškime.

„Pamatėme du nuogus vyrus, besikaitinančius saulėje paplūdimyje Pietų pakrantėje, – žurnalistams sakė policijos komisaras Mickas Fulleis (Mikas Faleris). – Juos išgąsdino elnias, jie nubėgo į nacionalinį parką ir galiausiai pasiklydo.“

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo policijos orlaivis, valstijos nepaprastųjų situacijų tarnyba ir greitoji pagalba.

30 ir 49 metų vyrams skirtos 1 000 Australijos dolerių (636 eurų) baudos už nurodymo neiti iš namų ir neišvykti iš Sidnėjaus, paskelbto dėl naujo COVID-19 židinio, pažeidimą.

Jaunesnysis vyras buvo surastas „nuogas ir su kuprine“, o vyresnysis buvo „iš dalies apsirengęs“, sakoma policijos pranešime.

M. Fulleris pavadino juos idiotais.

„Jiems, aiškiai sukėlusiems pavojų žmonėms tuo, kad išėjo iš namų be tinkamos priežasties,... tuomet pasiklydusiems nacionaliniame parke ir atitraukusiems svarbius išteklius nuo sveikatos [apsaugos] operacijos, mano nuomone, turėtų būti gėda“, – sakė M. Fulleris.

Sekmadienį policija iš viso skyrė baudas 44 žmonėms, pažeidusiems penktadienį Sidnėjuje prasidėjusį dviejų savaičių karantiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių