Afganistane susisprogdinus mirtininkui žuvo 6 žmonės

  • Teksto dydis:

Afganistano pietinėje Helmando provincijoje mažiausiai šeši žmonės žuvo šeštadienį sprogmenų prikrautam automobiliui rėžusis į afganų karius, pranešė pareigūnai.

Išpuolio taikiniu tapo kariai, tuo metu laukę eilėje prie banko, kur buvo išmokami atlyginimai.

Per sprogimą provincijos administraciniame centre Laškar Ga dar kelios dešimtys žmonių buvo sužeisti, daugelis iš jų – sunkiai.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, tačiau šioje provincijoje, garsėjančioje opijinių aguonų laukais, dideles teritorijas kontroliuojantis Talibanas ne kartą grasino užimti Laškar Ga.

„Mirtininkas automobilio sprogdintojas nužudė šešis žmones, tarp jų penkis karius, o dar 21 žmogus buvo sužeistas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Helmando provincijos policijos viršininkas Agha Nooras Kentozas (Aga Nūras Kentozas).

Provincijos gubernatoriaus atstovas Omaras Zhwakas (Omaras Žvakas) patvirtino informaciją apie žuvusiųjų skaičių. Pasak jo, sužeistieji nugabenti į miesto ligonines.

Italų vadovaujama Laškar Ga greitosios pagalbos ligoninė pranešė, kad į ją atvežti mažiausiai 12 žmonių, tarp jų moteris ir vaikas.

Išpuolio liudininkė Feda Mohammad naujienų agentūrai sakė, kad sprogimas sunaikino tris kariškių mašinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių