Olandų policija areštavo Prancūzijos pilietį, įtariamą planavus ataką

  • Teksto dydis:

Olandijos policija sekmadienį Roterdamo uostamiestyje po reido, atlikto prancūzų pareigūnų prašymu, areštavo 32 metų Prancūzijos pilietį, įtariamą planavus teroristinę ataką, pranešė prokurorai.

Manoma, kad tas vyras drauge su įtariamu teroristu Reda Kriketu, kuris ketvirtadienį buvo sulaikytas netoli Paryžiaus, planavo ataką Prancūzijoje „Islamo valstybės“ (IS) vardu, sakė šaltinis Prancūzijos policijoje.

Nyderlanduose areštuotas vyras vienu metu buvo nuvykęs į Siriją dalyvauti džihade, pridūrė tas pats šaltinis.

„Prancūzų pareigūnai penktadienį paprašė areštuoti šį Prancūzijos pilietį“, – sakoma olandų prokuratūros pareiškime, kuriame priduriama, kad tas vyras įtariamas „teroristinės atakos rengimu“.

Pareiškime neminimas joks ryšys su lapkričio atakomis Paryžiuje.

Sulaikytasis Prancūzijos pilietis „netrukus“ turėtų būti perduotas Prancūzijai, priduriama olandų prokuratūros pareiškime. Šis procesas gali užtrukti „kelias dienas“, sakė atstovas Wimas de Bruinas (Vimas de Breinas).

Sekmadienį per policijos operacijas Roterdame buvo sulaikyti ir trys kiti vyrai, tarp jų – du iš Alžyro kilę įtariamieji, 43 ir 47 metų. Detalių apie trečią vyrą kol kas nebuvo.

Reidai buvo įvykdyti dviejose gatvėse miesto vakaruose; žmonės iš kelių gretimų namų buvo evakuoti „dėl gyventojų saugumo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

štai

štai portretas
kiek Prancūzijos ir Olandijos piliečių suimta, o iš esmės tai yra niekingi musulmonai, kenkentys visam civilizuotam pasauliui, tačiau, deja, vadinami tų valstybių piliečiais, nenurodant jų tautybės. Kvailiau būti negali.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių