Lenkijos teismas atidėjo sprendimą dėl R. Polanskio ekstradicijos

  • Teksto dydis:

Lenkijos teismas trečiadienį atidėjo sprendimą, ar „Oskaro“ laureatas režisierius Romanas Polanski (Romanas Polanskis) turi būti išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur kino kūrėjui turėtų būti paskirta bausmė už 1977 metais turėtus neleistinus lytinius santykius su 13-mete.

„Teisėjas nepaskyrė kito posėdžio datos. Jis turėtų įvykti balandį“, – sakė teismo atstovė Beata Gorszczyk (Beata Gorščyk) žurnalistams po devynias valandas užsitęsusio uždaro svarstymo.

81 metų režisierius, vilkėjęs juodą kostiumą, po teismo posėdžio žurnalistams sakė, kad yra „pavargęs“. Jis kalbėjo per spaudos konferenciją, kurios pradžia vėlavo, nes R.Polanksi dar buvo išėjęs pasikalbėti telefonu su savo žmona – prancūzų aktore Emmanuelle Seigner (Emaniuel Senjė).

„Tai buvo varginama. Ir tam tikra prasme gana skausminga, nes turėjau grįžti prie dalykų, kuriuos norėčiau užmiršti“, – sakė Prancūzijos ir Lenkijos pilietybę turintis režisierius, stovėdamas šalia savo advokatų.

„Taip pat galiu pasakyti, kad vietinė valgykla yra gera. Rekomenduoju“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos prašymą Lenkijai dėl R.Polanski ekstradicijos pateikė sausį. Režisierius sakė abejojantis, kad prašymas bus patenkintas, tačiau pabrėžė, jog laikysis visų teismo procedūrų Lenkijoje, kur šiemet planuoja kurti naują filmą.

„Pasitikiu Lenkijos teisingumo sistema. Tikiuosi, kad visas bus gerai“, – sausį sakė jis privačiai Lenkijos naujienų televizijai.

Jeigu Krokuvos teismas pritars ekstradicijai, galutinį sprendimą turės priimti Lenkijos teisingumo ministerija.

„Pianisto“ (The Pianist), „Kinų kvartalo“ (Chinatown) ir „Rozmari kūdikio“ ( Rosemary's Baby) režisierius yra kaltinamas Samanthos Geimer (Samantos Geimer), kuriai tuomet buvo 13 metų, išžaginimu po fotosesijos Los Andžele 1977-aisiais. R.Polanskiui tuo metu buvo 43-eji.

Jis padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl neteisėto sekso su nepilnamete ir išvengė teismo proceso, bet tada, baimindamasis sunkios bausmės, pabėgo iš šalies.

JAV institucijos jau ne kartą reikalavo jo ekstradicijos, tačiau visos tos pastangos buvo bergždžios.

R.Polanski advokatai prašė nagrinėti jo bylą iš naujo, siekdami, kad ji būtų nutraukta dėl procedūrinių priežasčių, bet Los Andželo teisėjas praeitais metais atmetė šį prašymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

leone

leone portretas
pedofilams neturi būti senaties termino,jie turi atsakyti uz savo nusikaltima ir cia jokio senaties terminai ar ju nuopelnai neturi būti naudojami jiems isteisinti.Zinoma, lenkijai nesmagu tureti toki garsu pedofila,bet dar daugiu negarbinga ji teisinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių