JAV sprogo oro pagalvių dalis gabenęs sunkvežimis: žuvo moteris

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose greitkelyje sprogus sunkvežimiui, kuriuo buvo gabenamos į defekto skandalą įsivėlusios Japonijos oro pagalvių gamintojos „Takata“ gamybos oro pagavių dalys, žuvo viena moteris. Tai antradienį patvirtino pati bendrovė.

Dar keturi žmonės buvo sužeisti, kai į bendrovės gamyklą važiavęs sunkvežimis sprogo „lyg didžiulė bomba“, teigia vietos policija. Sprogimo padaryta žala buvo tokia didžiulė, kad žuvusią moterį teko atpažinti jos dantis sulyginus su odontologo turimais duomenimis.

„Sprogimas sukūrė milžinišką kraterį, – kalbėdamas apie rugpjūčio 22 d. įvykusį incidentą sakė Teksaso Maveriko apygardos šerifas Tomas Schmerberis. – Per sprogimą žuvo už devynių metrų nuo jo buvusiame name buvusi moteris. Jos kūnas buvo labai sudarkytas, tačiau buvo rasti du jos dantys, pagal kuriuos ji ir buvo identifikuota.“

Tačiau „Takata“, dėl kurios defektų turinčių oro pagalbių visame pasaulyje jau žuvo mažiausiai 15 žmonių, neigia, kad šis atvejis yra susijęs su ta pačia sprogstančių oro pagalvių problema.

„Mes nemanome, kad šis incidentas turi ką nors bendro su defektu“, – sakė kompanijos atstovė ir pridūrė, jog veikiausiai prieš tai įvyko avarija, dėl kurios sunkvežimyje kilo gaisras, sukėlęs mirtiną sprogimą.

„Takata“ yra nustačiusi griežtas saugos procedūras, susijusias su jos produktų transportavimu, ir jos atitinka visus reguliacinius reikalavimus“, – sakė bendrovės atstovė, išreiškusi užuojautą žuvusio moters artimiesiems.

Visame pasaulyje atšaukta maždaug 100 mln. „Takata“ ganybos oro pagalvių. Bendrovei gresia daugybę ieškinių ir milžiniškos išlaidos kompensacijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių