Balio saloje sprogus laivo varikliui žuvo dvi užsienietės (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Indonezijos Balio saloje ketvirtadienį per sprogimą kateryje žuvo dvi užsienietės, dar 18 turistų sužeisti; atskubėję gelbėtojai sudėtingomis aplinkybėmis traukė priblokštus ir kruvinus žmones iš laivo.

Katerio keleiviai buvo nuvežti į atostogautojų pamėgtos salos ligonines. Televizijos reportažuose rodyta, kaip jie neštuvais nešami į greitosios pagalbos automobilius, guli ligoninės lovose.

Žuvo viena moteris iš Austrijos ir dar viena užsienietė, kurios pilietybė dar tikrinama. Tarp sužeistųjų yra du Vokietijos piliečiai. Kateryje taip pat buvo žmonių iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Italijos, Portugalijos, Airijos ir Ispanijos.

Atrodo, kad tai nelaimingas atsitikimas, sprogus degalų bakui. Iš pradžių buvo atsiųstas sprogmenų neutralizavimo būrys, bet netrukus pareigūnai atmetė atakos tikimybę.

Anksčiau Balyje yra buvę kruvinų islamistų atakų.

Indonezijoje laivybos saugumo standartai yra prasti, dažnos žmonių aukų pareikalaujančios nelaimės laivuose, bet aplink Balį, kuris kasmet pritraukia milijonus lankytojų iš užsienio, rimtų incidentų retai.

Minimas greitaeigis kateris, kuriame buvo maždaug 30 užsienio turistų ir keturi įgulos nariai, ketvirtadienį ryte buvo ką tik išplaukęs iš Padangbajaus uosto Balio salos rytuose į gretimą Travangano salą šalia Lomboko, kai įvyko sprogimas.

„Sprogimas įvyko praėjus penkioms minutėms nuo laivo išplaukimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos vadas Sugengas Sudarso (Sugengas Sudarsas). Jis pridūrė, kad laivas tuo metu buvo maždaug už 200 metrų nuo uosto.

Viena moteris netrukus po sprogimo mirė nuo galvos sužeidimų, o minėta austrė vėliau mirė ligoninėje, sakė jis.

S.Sudarso mano, kad nelaimę galėjo nulemti blogai veikusi baterija prie degalų bako.

„Remdamasis (keleivių) liudijimais ir tuo, ką mačiau įvykio vietoje, (manau, kad) sprogo degalų bakas. Virš jo buvo baterija, galbūt buvo trumpasis jungimas, kuris paveikė degalų baką“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių