„Nepilnamečių verslas“ nepavyko: Norvegijos teismas lietuvio ir rusės šeimai grąžino vaikus

  • Teksto dydis:

Norvegijos antros instancijos teismas paskelbė, kad rusei Tatjanai Bendikienei ir jos vyrui Robertui turi būti grąžinti vaikai, kuriuos socialinės tarnybos atėmė dar kovą, skelbia 15min.lt su nuoroda į radiją „Rusijos balsas“.

„Posėdyje buvo apsvarstytas globos institucijų skundas. Jos atstovai tvirtino, kad nagrinėjant bylą pirmosios instancijos teisme, kuris taip pat nurodė grąžinti šeimai vaikus, buvo padaryta klaidų“, – trečiadienį pranešė vaikų teisių įgaliotinis prie Rusijos prezidento Pavelas Astachovas.

Trečiadienį paskelbtas sprendimas įsigalios liepos 23-ąją.

Rusės T.Bendikienės ir lietuvio Roberto Bendiko šeima į Norvegiją iš Kaliningrado srities persikėlė prieš ketverius metus. Vyriausioji dukra, 13 metų Evelina, yra gimusi Rusijoje, jaunesniosios atžalos, penkerių Emilija ir 3,5 Eliza – Norvegijoje. Visi trys vaikai turi Rusijos pilietybę. Šiuo metu šeima gyvena Torvikbukto gyvenvietėje.

Viena Rusijos televizijų taip pat skelbia, kad dėl tokių skundų įsivažiuoja "nepilnamečių verslas". Esą už globojamą vaiką jį paėmusiai šeimai per mėnesį skiriama net 40 tūkstančių Norvegijos kronų (17,5 tūkstančio litų). Tokios "prekybos" vaikais "formulę patvirtino ir Tatjanos advokatas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nn

nn portretas
Garantuotai isikišo Rusijos valdžia. Nes mūsų švonderiai moka tik atsiprašinėti.

www

www portretas
tokius ietuvos mafija ima pavyzdi del nebaudziamumo ir teismu korupcijos....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių