Žmogaus teisių komisarė ragina Sirijoje sukurti humanitarinius koridorius

Jungtinių Tautų (JT) vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet antradienį paragino Šiaurės vakarų Sirijoje sukurti humanitarinius koridorius. Ji teigė pasibaisėjusi Rusijos remiamų Sirijos režimo pajėgų puolimu regione.

Sirijos vyriausybinės pajėgos ir toliau vykdo puolimą paskutinėje didesnėje Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje Idlibo provincijoje. Tokio masto kariniai veiksmai sukėlė nerimą dėl humanitarinės katastrofos, civiliams ieškant saugesnio prieglobsčio.

„Joks prieglobstis dabar nėra saugus. Kol vyriausybinių pajėgų atakos ir toliau tęsis, žmonės bus priversti susispiesti į vis mažesnes teritorijas, baiminuosi, kad žus dar daugiau žmonių“, – pareiškime teigė M. Bachelet.

Pareiškime taip pat nurodoma, kad žmogaus teisių komisarė yra pasibaisėjusi regione besitęsiančia humanitarine krize.

„Kaip galima pateisinti tokias beatodairiškas ir nežmoniškas atakas?“, – klausė ji.

JT paskaičiavo, kad nuo gruodžio pradžios puolimo veiksmai Idlibe bėgti privertė maždaug 900 000 žmonių.

Idlibo provincijoje ir kai kuriose kaimyninės Alepo provincijos dalyse iš viso gyvena apie tris milijonus asmenų, pusė jų į teritoriją persikėlė pabėgę iš kitų šalies regionų.

M. Bachelet paragino visas šalis kartu steigti humanitarinius koridorius. Jais civiliai, kurių dauguma yra įkalinti sukilėlių kontroliuojamose teritorijose, esą galėtų saugiai pasiekti kitas reikiamas vietas.

„Dabar jiems yra kilusi didesnė grėsmė nei bet kada, jiems liko nedaug vilčių ar garantijų savanoriškai sugrįžti į gimtąsias arba kitas pasirinktas vietas“, – teigė M. Bachelet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatogus

Nepatogus portretas
O juk jau peršasi išvada,kad tiek laiko žudyti žmonės,gali tik dirbtinis intelektas žmogaus pavidale!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių