Žiniasklaida: Šiaurės Korėjos lyderio būklė yra kritinė

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas po jam atliktos operacijos, anot pranešimų, yra kritinės būklės. Yra žvalgybinių duomenų, kad Kim Jong Unas „po operacijos yra rimtame pavojuje“, pranešė amerikiečių žinių stotis CNN, remdamasi vyriausybės pareigūnu.

Pietų Korėjos Nacionalinės žvalgybos tarnybos atstovas, kalbėjęs anonimiškai, nes nebuvo įgaliotas oficialiai teikti informaciją, sakė, kad agentūra kol kas negali patvirtinti šio pranešimo.  

CNN, remdamasi neįvardytu amerikiečių pareigūnu, pranešė, kad Kim Jong Unui po operacijos iškilo „didžiulis pavojus“.   

Pietų Korėjos suvienijimo ministerija, kuruojanti Korėjos pusiasalio reikalus, sakė nekomentuosianti CNN paskelbtos informacijos, taip pat interneto leidinio „Daily NK“ straipsnio, kuriame, remiantis anoniminiais šaltiniais, rašoma, kad Kim Jong Unas sveiksta po Pchenjane jam atliktos širdies operacijos.

Anot „Daily NK“ šaltinių, Šiaurės Korėjos lyderio sveikatos būklė gerėja. 

Pietų Korėjos prezidentūros atstovas nurodė: "Neturime ko patvirtinti, o Šiaurės Korėjoje kol kas nebuvo jokių ypatingų įvykių."

Apie Kim Jong Uno sveikatos būklę imta kalbėti po to, kai jis balandžio 15-ąją nedalyvavo savo velionio senelio, Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) gimimo metinių minėjime. Tai svarbiausia nacionalinė šventė komunistinėje Šiaurės Korėjoje.  

Užsienio šalių vyriausybėms ir žiniasklaidai sudėtinga išsiaiškinti, kas iš tiesų vyksta Šiaurės Korėjos politinėje arenoje, nes Pchenjanas griežtai kontroliuoja informaciją apie šalies politinį elitą.   

2016 metais Pietų Korėjos žiniasklaida, remdamasi žvalgybos pareigūnais, pranešė, kad Kim Jong Uno nurodymu už korupciją ir kitus nusikaltimus buvo įvykdyta mirties bausmė buvusiam Šiaurės Korėjos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkui Ri Yong Gilui (Li Jong Gilui). Tačiau praėjus keliems mėnesiams Šiaurės Korėjos žiniasklaida pranešė, kad Ri Yong Gilas iš tiesų yra gyvas ir užima kelis naujus aukštus postus.

Kim Jong Uno dingimas iš pirmųjų valstybinės žiniasklaidos puslapių dažnai pakursto spėliones ar gandus apie jo sveikatą. 2014-aisiais jis beveik šešias savaites buvo dingęs iš viešojo gyvenimo, o tada pasirodė viešumoje ramsčiuodamasis lazda. Pietų Korėjos žvalgybos tarnyba tąsyk pranešė, kad Šiaurės Korėjos lyderiui lyderiui pašalinta kulkšnies cista.  

Kim Jong Unui nebuvo nė 30 metų, kai 2011-ųjų pabaigoje jis paveldėjo valdžią iš savo tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro). Bėgant metams jis sustiprino savo įtaką valdydamas geležiniu kumščiu.

2018 ir 2019 metais Kim Jong Unas buvo triskart susitikęs su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), taip pat Azijos šalių lyderiais, bandydamas diplomatijos pagalba nutraukti didžiulę žalą šaliai darančioms tarptautinėms sankcijoms ir užsitikrinti saugumo garantijų. Tačiau jis neatsisakė teisės į branduolinį arseną, o visos diplomatinės iniciatyvos pateko į aklavietę.      



NAUJAUSI KOMENTARAI

pafa

pafa portretas
O tai tipo tas korejietiska kiaule unas nudvestu, tai ce butu gerai ar blogai?

#

# portretas
Man tai anonimas sakė jog Nausėda serga COVID ir yra kritinės būklės, visur jo antrininką rodo.... :)

...

... portretas
O mūsų Dėdulės būsena jau žemiau kritinės?.. :s
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių