Žiniasklaida: ES nepritaria galimybei sugrąžinti Rusiją į G-8

Europos Sąjunga nepalaiko JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) idėjos sugrąžinti Rusiją į galingųjų valstybių klubą ir atkurti „Didžiojo aštuoneto“ (G-7) formatą, praneša žiniasklaida, remdamasi aukšto rango Briuselio pareigūnu.

Pasak jo, šiuo metu ES nepritaria galimybei sugrąžinti Rusiją į G-8, nes aplinkybės, dėl kurių ji buvo iš jo pašalinta, iki šiol nepasikeitė.

Sprendimas pašalinti Rusiją iš labiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių grupės buvo priimtas 2014 metais, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį.

Anksčiau šią savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) paragino atkurti G-8 formatą, nes daugelis Didžiojo septyneto (G-7) svarstomų geopolitinių klausimų yra susiję su Rusija. Amerikos lyderis panašių pareiškimų yra išsakęs ir anksčiau.

ES pareigūnas nurodė, kad kvietimas Rusijai dabar sugrįžti į „aštuntuko grupę“ būtų „silpnumo išraiška“ ir „priešingų rezultatų atnešiantis sprendimas“.

Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) trečiadienį pareiškė, jog Maskvai reikės suteikti galimybę sugrįžti į Didįjį aštuonetą, kai bus išspręsta krizė Ukrainoje.

„Reikėtų kalbėti apie tai, kad galiausiai Rusija galėtų sugrįžti į G-8. Pirminė sąlyga tam – rasti sprendinį Ukrainai“, – kalbėjo E. Macronas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Džonsonas) anksčiau ketvirtadienį irgi pareiškė, kad nemato galimybės sugrąžinti Rusiją į Didįjį aštuonetą, kol nėra išspręsta krizė Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: G-8ESRusijaG-7 susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ką tas G7 gali domint jei atsiras Prancūzijos-Rusijos aljansas.

Ko

Ko portretas
Nemeluokit tautai ,aiškiai Rusija pasakė kai buvo su makronu prancuzuose,jiems jūsų tą G8 susikiskit say I subine,tik jis tai pasakė kulturingai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių