Vokietija pažadėjo: paskiepytiems žmonėms daugiau nebus taikomas karantinas

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras penktadienį teigė, kad nuo COVID-19 paskiepytiems žmonėms daugiau nereikės laikytis griežto karantino ir jie turės daugiau laisvių nei neskiepyti žmonės, jei kiltų dar viena protrūkio banga.

„Kol nėra jokių mutacijų, kurios paveiktų vakcinų apsaugą, būti paskiepytam reiškia, jog tokie apribojimai, kokius matėme praėjusią žiemą, nebus būtini, reikalingi ar teisiškai tinkami“, – žurnalistams Berlyne sakė Jensas Spahnas.

Vokietijoje naujų COVID-19 atvejų skaičius yra mažas, tad šalis sušvelnino daugelį galiojusių koronaviruso apribojimų, tačiau nerimas dėl labiau užkrečiamos delta atmainos auga, protrūkio atsinaujinimo baiminantis ir dėl vasaros atostogų kelionių.

J. Spahnas dar kartą paragino Vokietijos gyventojus pasiraitoti rankoves, kad rudenį būtų išvengta jau ketvirtosios pandemijos bangos.

„Kuo daugiau žmonių šią vasarą pasiskiepys, tuo geresnis bus ruduo“, – teigė J. Spahnas.

Kanclerės Angelos Merkel administracijos vadovas Helge‘as Braunas kiek anksčiau penktadienį teigė, kad mokslininkai sutaria, jog „paskiepytiems žmonėms pavojus negresia ir jie patys nesukelia pavojaus kitiems.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių