Vienoje vėl važinėja karietos – jomis dabar vežiojamas maistas

Arklių traukiamos karietos, kurios buvo neatsiejama Vienos gatvių dalis ir populiari pramoga turistams, dėl koronaviruso pandemijos neteko įprasto darbo, tad dabar padeda pristatyti maistą pagyvenusiems gyventojams.

Austrijos sostinės fiakrai viename iš miesto centro rajonų dirba pagal maisto išvežiojimo schemą, kurią vykdo viešbutis „InterContinental Hotel“, taip pat labai paveiktas karantino priemonių.

Viešbučio virtuvės dabar gamina ne svečiams – jos parengia po 200–300 rinkinių per dieną tame rajone gyvenantiems vyresnio amžiaus žmonėms.

Maistą pristato savanoriai, pasitelkiantys įvairiausias transporto priemones.

Tarp šių savanorių yra ne visą darbo dieną fiakro vežiku dirbdavęs Christianas Gerzabekas (Kristianas Gercabekas).

Nors verslas sustojo, „arklius vis tiek reikia mankštinti, po žiemos jie nori į lauką“, sakė jis.

„Pagalvojau, kad reiktų tai suderinti... su geru darbu“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ch. Gerzabekas.

Viena pagalbą gaunančių miestiečių, Anneliese Nebenfuehr (Anelyzė Nėbenfiūr), sakė, kad šis projektas nuostabus.

„Telefonu paprašiau džentelmeno išbučiuoti visą komandą“, – sakė ji.

„InterContinental“ generalinė direktorė Brigitte Trattner (Brigitė Tratner) sakė, kad karietų vežikai pirmieji atsiliepė į prašymą padėti išvežioti maistą, kurį taip pat pristato automobilininkai ir dviratininkai.

Pavadinusi „InterContinental Vienna“ neatsiejama Vienos 3-iojo rajono dalimi, B. Trattner sakė, kad kilus koronaviruso protrūkiui „natūraliai pagalvojome, ar galime kaip nors padėti“.

Viešbutis planuoja projektą vykdyti iki pirmadienio, o tada maistas bus tiekiamas netoliese esančios ligoninės „Rudolfstiftung“ darbuotojams, sakė generalinė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių