Valstybės departamentas neperduoda J. Bidenui užsienio lyderių sveikinimų

Donaldo Trumpo administracija neleidžia JAV prezidento rinkimus laimėjusiam demokratui Joe Bidenui susipažinti su jam adresuotais užsienio lyderių sveikinimo laiškais. Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas CNN, remdamasis šaltiniais.

Pasak kanalo, Valstybės departamentas tradiciškai užtikrina išrinktojo prezidento komunikaciją su užsienio valstybių vadovais, todėl daugelis pasaulio lyderių pastarosiomis dienomis siuntė J. Bidenui adresuotus savo laiškus Amerikos užsienio politikos žinybai. Bet kadangi dabartinis JAV prezidentas iki šiol nepripažino savo pralaimėjimo rinkimuose ir užkerta kelią galimiems savo administracijos atstovų kontaktams su J. Bideno komanda, šie laiškai nepasiekė demokrato. CNN duomenimis, Valstybės departamente jau susikaupė kelios dešimtys tokių sveikinimų.

Pasak kanalo, kai kurie užsienio lyderiai, norėdami užmegzti ryšį su J. Bidenu, turi kreiptis į diplomatus, dirbusius prezidentaujant Barackui Obamai, kurio administracijoje išrinktasis valstybės vadovas ėjo viceprezidento pareigas. Kaip teigė CNN šaltiniai, pats J. Bidenas ir jo patarėjai „būtų linkę naudotis Valstybės departamento resursais“ užmezgant kontaktus su užsienio šalių atstovais.

Anksčiau laikraštis „The Washington Post“ rašė, kad esą Valstybės departamentas atsisako dalyvauti organizuojant J. Bideno telefoninius pokalbius su pasaulio lyderiais, o demokrato padėjėjai negali patekti į tuos objektus, kuriuose jie turės susipažinti su slapta informacija. Todėl pirmadienį J. Bideno aplinkos atstovai sakė, jog, susiklosčius tokiai situacijai, jiems gali tekti kreiptis į teismus.

JAV prezidento rinkimai įvyko lapkričio 3 d. Nors balsai dar skaičiuojami, demokratas J. Bidenas jau  užsitikrino 279 rinkikų balsus. Pergalei būtų pakakę ir 270. Respublikonas D. Trumpas nepripažino pralaimėjimo ir kreipėsi  į teismus, kadangi, anot jo, per rinkimus buvo daug pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV demokratai yra pasauliniai s u k č i a i,

JAV demokratai  yra  pasauliniai s u k č i a i, portretas
siekia pergalės neteisėtais būdais. Manau BIDENUI " PERGALĘ",--- taip kaip LANDSBERGIUI " prezidento" postas.--- Visada m a h l e r i a i prieina liepto galą

joo

joo portretas
Trumpas isterikuoja. Narcizas, nemoka pralošti.

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu bus isrinktas - pasveikins. Demokratai yra didziausi svolociai pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių