V. Zelenskis: lėtas ginklų pristatymas uždelsė kontrpuolimą

  • Teksto dydis:

Lėtas ginklų tiekimas Ukrainai atidėjo Kyjivo planuojamą kontrpuolimą ir leido Rusijai sustiprinti savo gynybą okupuotose teritorijose, įskaitant minas, trečiadienį transliuotame interviu televizijai sakė ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Prieš kelias dienas Ukrainos uostamiestyje Odesoje kalbėdamas su televizijos CNN žurnaliste Erin Burnett (Erin Burnet), V. Zelenskis atskleidė, kad siekė pradėti kontrpuolimą prieš Rusiją daug anksčiau, nei jis iš tikrųjų prasidėjo – birželio pradžioje.

„Mūsų sulėtėjęs kontrpuolimas vyksta dėl tam tikrų sunkumų mūšio lauke. Ten viskas yra smarkiai užminuota, – per vertėją iš anksto įrašytame interviu sakė V. Zelenskis. – Norėjau, kad mūsų kontrpuolimas vyktų daug anksčiau, nes visi suprato, kad jei kontrpuolimas vyks vėliau, bus užminuota daug didesnė mūsų teritorijos dalis.“

Jis teigė, kad prieš kontrpuolimą Jungtinių Valstijų ir Europos lyderiams sakė, jog dėl tiekimo trūkumo bus daugiau aukų.

„Esu dėkingas JAV, kaip mūsų paramos lyderiams, tačiau jiems, taip pat Europos lyderiams pasakiau, kad savo kontrpuolimą norėtume pradėti anksčiau, o tam mums reikės visų ginklų ir reikmenų, – teigė jis. – Kodėl? Tiesiog todėl, kad jei pradėtume vėliau, viskas vyktų lėčiau ir turėtume nuostolių, nes viskas yra smarkiai užminuota – turėsime viską pereiti.“

Praėjusią savaitę duodamas interviu JAV žiniasklaidai, Ukrainos vyriausiasis kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas taip pat išreiškė nusivylimą dėl lėto žadėtos ginkluotės tiekimo iš Vakarų.

Jį papiktino, kad kai kurie Vakaruose skundžiasi dėl lėtos ilgai lauktos kovos su Rusijos pajėgomis Ukrainos pietuose pradžios ir pažangos, laikraščiui „The Washington Post“ teigė V. Zalužnas.

Jis sakė, kad jo šalininkės iš Vakarų pačios nepradėtų puolimo neturėdamos pranašumo ore, tačiau Ukraina vis dar laukia sąjungininkių pažadėtų naikintuvų F-16.

V. Zelenskis CNN teigė, kad daug kartų pabrėžė F-16 poreikį.

„Kalbama net ne apie Ukrainos pranašumą danguje prieš rusus. Kalbama tik apie lygybę“, – sakė jis, atkreipdamas dėmesį į tai, kad mūšio lauke sunku judėti į priekį be oro paramos ir daugiau toliašaudės ginkluotės.

Jis taip pat teigė, kad F-16 gali būti vertinami kaip humanitarinė parama, nes juos Ukraina galėtų panaudoti laivybos koridoriui išlaikyti, jei Rusija nuspręstų nepratęsti Jungtinių Tautų ir Turkijos tarpininkaujamos Juodosios jūros grūdų iniciatyvos, kurios galiojimo terminas baigiasi liepos 17 dieną.

„F-16 suteikia mums galimybę sukurti šio koridoriaus gynybą“, – sakė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskontrpuolimasnaikintuvai F-16karas Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha... amerikonas su eurozopa nespeja tiekt

cha... amerikonas su eurozopa nespeja tiekt portretas
,,abramsus,,,ir sarvuocius ukrainai --juos rusai sudegina dar nepasiekus musio lauko ... per kelias valandas prasiko banderos 28 abramsus, kitam musy 16 , dar kitam 6 ... ir tai per per viena diena .... priedo per kelias savaites rusai paklojo virs 50 tukst , banderu kariu...tame tarpe ir samdinius is lietuvos .

ta pati

ta pati portretas
giesmelė , tik seilės skystesnės konsistencijos .................. pilvukas streikuoja

Mieganti bomba…

Mieganti bomba… portretas
Toks zmogus negali buti tautietis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių