V. Putinas smerkia WADA sprendimą: jis – politiškai motyvuotas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasmerkė Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) sprendimą dėl dopingo uždrausti Rusijai ketverius metus dalyvauti tarptautiniuose sporto renginiuose, pavadindamas jį „politiškai motyvuotu“ ir „prieštaraujančiu“ Olimpinei chartijai.

„Nėra dėl ko priekaištauti Rusijos olimpiniam komitetui ir jei šiam komitetui nėra priekaištų, šalis turėtų dalyvauti varžybose su savo vėliava“, – kalbėjo V. Putinas Paryžiuje, kur vyko keturšalis „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikimas.

WADA vykdomasis komitetas per susitikimą Lozanoje pirmadienį nusprendė, kad Rusijai dėl laboratorinių duomenų klastojimo ketverius metus bus draudžiama dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose, įskaitant 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Rusiją suklastojus Maskvos antidopingo laboratorijos duomenis, anksčiau šiais metais perduotus tyrėjams, tyrusiems įtarimus dėl valstybės remiamos dopingo schemos Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip MŪSŲ Rūtelė, KODĖL ji iš sporto pasitraukė?.. :s

kaeistokai

kaeistokai portretas
Putinas susimaise ir pasmerke WADA o ne tuos kuris naudojo dopinga

Xa xa

Xa xa portretas
vatnikai su savo botoksiniu liliputu priesaky gav gav gav, o karavanas juda toliau. Civilizuotas pasaulis sitos ubagu ir melagiu salies daugiau nebetoleruoja, tad galit putotis su vovka iki apsisikimo:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių