V. Putinas: pergalė kare – garantuota, aš tuo neabejoju

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad neabejoja, jog Maskva iškovos pergalę Ukrainoje, nepaisant karinių nesėkmių beveik metus trunkančiame puolime.

Pergalė „garantuota, aš tuo neabejoju“, sakė V. Putinas darbininkams gamykloje antrajame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge. Jo teigimu, pergalę užtikrins „Rusijos žmonių vienybė ir solidarumas, mūsų kovotojų drąsa ir didvyriškumas ir, žinoma, karinės pramonės sektoriaus darbas“.

Vasario 24 dieną Maskva šokiravo Vakarų pasaulį pasiųsdama karius į Ukrainą. Kyjivas ir jo sąjungininkai Vakaruose šį įsiveržimą laiko neišprovokuotu ir nepagrįstu.

Vakarų šalys tiekia Ukrainai ginkluotę, įskaitant artilerijos, oro gynybos ir prieštankines sistemas, taip pat teikia kitokią svarbią paramą. Kyjivas ragina sąjungininkus šią paramą didinti.

Trečiadienį taip pat surengto susitikimo su veteranais metu V. Putinas tvirtino, kad Maskva jau seniai siekia derėtis dėl konflikto Ukrainos rytiniame pramoniniame Donbaso regione, kur Rusijos remiami separatistai nuo 2014-ųjų kovoja su Ukrainos pajėgomis, užbaigimo.

„Nuo 2014-ųjų Donbase nesiliauja plataus masto kovos veiksmai, kuriuose dalyvauja sunkioji ginkluotė, artilerija, tankai ir ginklai“, – sakė V. Putinas.

Jis dar kartą pabrėžė, kad Rusija, prieš pasiųsdama karius į Ukrainą, esą bandė derėtis dėl taikaus susitarimo, tačiau „buvome tiesiog apgauti ir apvilti“.

Ukrainos rytus jis pavadino Rusijos „istorinėmis teritorijomis“ ir pridūrė, kad po Sovietų Sąjungos žlugimo 1991-aisiais Maskva pripažino šios dalies praradimą, tačiau esą privalėjo imtis veiksmų, kad apsaugotų ten gyvenančius rusakalbius.

Susitikime su veteranais V. Putinas dalyvavo minint 80-ąsias nacistinės Vokietijos vykdytos Sankt Peterburgo apgulties pralaužimo metines.

Miesto, kuris tuomet vadinosi Leningradu, apgultis truko beveik 900 dienų ir galutinai buvo nutraukta tik 1944-ųjų sausį.

Apsiausties metu mieste gyvybės neteko apie 1 mln. žmonių, dauguma jų – iš bado.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras Putinaspergalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių