V. Orbanas: Vengrija norėtų prisidėti prie Turkijos „saugios zonos“ Sirijoje statymo

  • Teksto dydis:

Vengrija nori dalyvauti Šiaurės Sirijoje Turkijos užimtų teritorijų pertvarkymo procese, ketvirtadienį Budapešte sakė premjeras Viktoras Orbanas.

„Turkija gali pasikliauti mūsų parama, kokią tik galime suteikti pagal savo galimybes“, – per bendrą spaudos konferenciją su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu sakė V. Orbanas.

Vengrijos premjeras pareiškė, kad R. T. Erdoganas jam parodė vadinamosios saugios zonos Šiaurės Sirijoje rekonstrukcijos planus.

Į Šiaurės Siriją Turkijos pajėgos įžengė spalio 9 dieną. Operacija siekta iš pasienio su Turkija zonos patraukti Sirijos kurdų pajėgas, kurias Ankara laiko teroristine organizacija.

„Ten planuojama pastatyti naujų miestų, kaimų, mokyklų, ligoninių ir bažnyčių“, – teigė V. Orbanas.

Priešingai nei kiti Ankaros operaciją pasmerkę Europos šalių lyderiai, V. Orbanas Turkijos veiksmais džiaugėsi.

ES nėra linkusi finansuoti jokių projektų „saugioje zonoje“. Baiminamasi, kad, kai Sirijos ir kiti šiuo metu Turkijoje gyvenantys pabėgėliai bus perkelti į šią zoną, iš ten galiausiai bus išstumti Sirijos kurdai.

R. T. Erdoganas ketvirtadienį dar kartą pagrasino atverti vartus ir į Europą paleisti 3,6 milijono Sirijos pabėgėlių, jei ES nesutiks pasidalinti našta ir kai kuriems jų suteikti prieglobsčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
matai... kaip kurstyti karą,- tai yra kam, o kai įvesti taiką,- tai visi į krūmus...

??????????

?????????? portretas
Ir Vengriją siulys iš nato išmest?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių