Ukrainos lyderis: perkelti ambasadų darbuotojus – klaida

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį sakė, kad kai kurios Vakarų šalys, įskaitant JAV, padarė klaidą, kai dėl Rusijos puolimo grėsmės nusprendė perkelti savo diplomatus iš Kijevo.

„Tai, kad kai kurios ambasados – na, tai jų sprendimas – keliasi į Ukrainos vakarus, yra didelė klaida“, – sakė jis, kelioms užsienio misijoms atidarius biurus Lvivo mieste.

„Nes nėra Vakarų Ukrainos; yra Ukraina, ji ištisa. Tad jeigu, neduok Dieve, kas nors nutiks, tai bus visur“, – pridūrė V. Zelenskis.

JAV žvalgyba yra įspėjusi, kad daugiau kaip 100 tūkst. karių prie Ukrainos sutelkusi Rusija gali į savo kaimynę įsiveržti artimiausiomis dienomis, o kai kurie pareigūnai baiminasi žaibiško smūgio sostinei Kijevui.

Kelios valstybės atšaukė diplomatus ir paragino savo piliečius išvykti iš Ukrainos. Tai sukėlė nerimą Kijeve, kur daug kas baiminasi, kad Vakarai reaguoja pernelyg jautriai ir traukiasi dėl Rusijos spaudimo.

JAV nurodė išvykti daugumai savo diplomatinių darbuotojų Kijeve, bet tęs konsulinį darbą Ukrainos vakaruose esančiame Lvive.

Kanada laikinai uždaro savo ambasadą Kijeve ir perkelia diplomatinį darbą į Lvivą. Tokį patį sprendimą priėmė Australija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ševarnadze

Ševarnadze portretas
Nu kas zino , ka gali iskresti haholu prezidentas,as iskreciau ,daba namo negaliu sugryzti ,zada pasodinti.

Cha

Cha portretas
Kokie bailūs tie anglosaksai. O dar tikitės, kad jie jus gins ? Cha !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių