Ukraina planuoja pasirašyti dar vieną sutartį su JAV milžine „Westinghouse“

  • Teksto dydis:

Ukraina antradienį pareiškė, kad pasirašys papildomą sutartį su JAV atominės energetikos milžine „Westinghouse“ dėl branduolinio kuro tiekimo, taip siekdama sumažinti savo energetinę priklausomybę nuo Rusijos.

Ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas sakė, kad Ukrainos nacionalinė branduolinės energetikos korporacijos „Energoatom“ sutartis su „Westinghouse“ kompanija bus pasirašyta vėliau antradienį Briuselyje.

Daugiau informacijos premjeras nepateikė. Balandžio mėnesį abi šalys pratęsė sutartį dėl branduolinio kuro tiekimo Ukrainos atominėms elektrinėms iki 2020 metų.

Šį mėnesį vienas „Energoatom“ aukšto rango pareigūnas sakė, kad Kijevas norėtų papildomai iš „Westinghouse“ įsigyti branduolinio kuro trylikai savo reaktorių.

„Westinghouse“ šiuo metu kuru aprūpina tik vieną iš 15-os Ukrainos reaktorių – Pietų Ukrainos atominės elektrinės, esančios už 300 kilometrų į pietus nuo Kijevo, trečiąjį reaktorių.

Remiantis Ukrainos žiniasklaida, „Energoatom“ ir JAV milžinė bendradarbiauja nuo 2000 metų.

Kaip buvusi sovietinė respublika Ukraina anksčiau priklausė nuo Rusijos branduolinio kuro gamintojos TVEL.

Ukrainos ir Rusijos santykiai šiemet pablogėjo iki istoriškai žemiausio lygio, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos remtas prezidentas ir šalies pramoniniuose rytuose kilo prorusiškas maištas.

Ukraina siekia sumažinti savo priklausomybę ir nuo Rusijos gamtinių dujų, kurių tiekimas jau kelis mėnesius yra nutrūkęs antrą kartą per penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusui

Rusui portretas
Kliūs ne tik ukrainiečiams,bet ir visam eurosajūzui jei driokstelės kaip Černobilis,bet tada visa tarybų sąjunga gelbėjo padėtį.O kas dabar važiuos savo noru?

RUSAS

RUSAS portretas
jaiceniukas atominej energetikoj debilas. Matyti yra amerikos uzsakymas sunaikinti kaip galima daugiau ukrainieciu,todel ir nori amerika dar vieno cernobylio.Uzteks ir europai.Amerika neturi listi i rusiskas AES.Viena karta vos nepadare avarijos.Vistiek lenda.Reiskia yra uzsakymas sunaikinti daugiau ukrainieciu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių