Ukraina dėkoja JAV už 2,5 mlrd. dolerių vertės gynybos paketą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį padėkojo Vašingtonui už didžiulį naują ginklų ir šaudmenų paketą Kyjivui, sąjungininkėms Vakaruose rengiantis aptarti tolesnę karinę pagalbą Rusijos užpultai šaliai.

Socialiniame tinkle „Twitter“ V. Zelenskis angliškai padėkojo JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) už „dar vieną galingą paramos gynybai paketą, vertą 2,5 mlrd. dolerių“ (2,3 mlrd. eurų).

Ukrainiečių lyderis gyrė tai, kad į paketą, apie kurį paskelbta ketvirtadienį, buvo įtraukta šarvuotųjų transporterių „Stryker“, pėstininkų kovos mašinų „Bradley“, oro gynybos sistemų „Avenger“, ir sakė, kad tai „svarbi pagalba mūsų kovai su agresore“.

Vėliau penktadienį JAV valdomoje Ramšteino karinėje bazėje Vokietijoje 50 šalių atstovai turi aptarti tolesnę karinę paramą Ukrainai.

 

 

JAV gynybos vadovas: Vakarai turi dėti daugiau pastangų teikdami karinę pagalbą Ukrainai

Vakarų sąjungininkės turi dėti dar daugiau pastangų, teikdamos karinę pagalbą Ukrainai šiuo svarbiu jos kovos su Rusija laikotarpiu, penktadienį teigė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) per svarbų karinės paramos Kyjivui tiekėjų susitikimą.

„Turime kasti dar giliau. Tai lemiamas momentas Ukrainai“, – per derybas JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje Vokietijoje teigė L. Austinas.

„Ukrainos žmonės mus stebi, Kremlius mus stebi ir istorija mus stebi“, – pridūrė jis.

V. Zelenskis ragina sąjungininkus sparčiau tiekti ginklus

V. Zelenskis penktadienį kalbėdamas JAV surengtam šalių donorių susitikimui ragino sąjungininkes Vakaruose spartinti ginklų pristatymą, jo šaliai toliau kovojant su Rusijos invazija.

Vaizdo ryšiu kreipdamasis į 50 šalių atstovų susitikimą JAV valdomoje Ramšteino karinėje bazėje Vokietijoje, V. Zelenskis sakė, kad partnerėms reikia „ne derėtis dėl skirtingų tankų skaičių, o atverti tą svarbiausią tiekimą, sustabdysiantį blogį“.

V. Zelenskis pasiūlė šį susitikimą paversti „tankų Ramšteinu“, ir paragino būsimus susitikimus „įrašyti į istoriją kaip F16 ir tolimojo nuotolio raketų Ramšteinus“.

„Jūsų galioje yra užtikrinti tokią artileriją“, – sakė jis.

Ukrainos lyderis įspėjo, kad laikas spaudžia, ir sakė, kad „Rusijos pradėtas karas neleidžia delsti“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAVpagalba Ukrainaigynybos paketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių