U. von der Leyen perspėja dėl galimos energetikos krizės eskalacijos

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen pirmadienį pateikė perspėjimą dėl galimos energetikos krizės eskalacijos.

„Kadangi Rusija visiškai ar iš dalies nutraukė dujų tiekimą jau 12 Europos Sąjungos (ES) šalių narių, turime ruoštis blogiausiam“, – Ispanijos laikraščiui „El Mundo“ sakė U. von der Leyen.

Rusija pastaruoju metu nutraukė dujų tiekimą kai kurioms ES šalims, įskaitant Lenkiją, Bulgariją ir Latviją. Maskvos tvirtinimu, šios valstybės atsisakė atsižvelgti į jos reikalavimą už tiekimą atsiskaityti rubliais. Rusija taip pat mažina tiekimą didžiausiai bloko ekonomikai Vokietijai, šįkart teisindamasi techninės priežiūros darbais.

Bloke sustiprėjus būgštavimams dėl energetinio saugumo, praėjusią savaitę ES šalys susitarė dėl dujų taupymo plano. „Vos per vieną savaitę ES susitarė žengti ryžtingą ir beprecedentį žingsnį, kad galėtų atremti Putino grasinimus visiškai nutraukti dujų tiekimą“, – teigė U. von der Leyen.

Nors Ispanija iš pradžių priešinosi šiam planui, šalis užsitikrino tam tikras išimtis ir naujosioms priemonėms tarė pritariamąjį žodį. Į „El Mundo“ klausimus elektroniniu paštu atsakiusi U. von der Leyen pasveikino šį Ispanijos vyriausybės sprendimą ir nurodė, kad tai lėmė „Europos solidarumas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Bukesnes bobos turbut ner ant svieto
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių