Turkija jau trečią dieną blokuoja prieigą prie „Instagram“

  • Teksto dydis:

Turkijoje sekmadienį jau trečią dieną iš eilės yra užblokuota prieiga prie socialinio tinklo „Instagram“.

Vienas aukšto rango pareigūnas apkaltino JAV įsikūrusios „Meta“ valdomą socialinį tinklą cenzūra.

Ryšių reguliavimo institucija BTK savo interneto svetainėje paskelbė, kad „instagram.com buvo užblokuota, tačiau nenurodė jokių objektyvių priežasčių.

Tuomet pareigūnas paminėjo reglamentą, kuriuo leidžiama blokuoti „nusikalstamą turinį“.

„Mūsų šalis turi vertybių ir jautrių klausimų. Nepaisant mūsų įspėjimų, jie nepasirūpino nusikalstamu turiniu“, – penktadienį pareiškė transporto ir infrastruktūros ministras Abdulkadiras Uraloglu (Abdulkadiras Uralohlus).

„Užblokavome prieigą. Kai jie laikysis mūsų įstatymų, panaikinsime draudimą“, – pridūrė jis.

Trečiadienį Turkijos prezidentūros komunikacijos direktorius Fahrettinas Altunas (Fachretinas Altunas) užsipuolė „Instagram“ ir apkaltino šią platformą, kad ji „trukdo žmonėms skelbti užuojautos žinutes kankiniui Haniyeh“.

Trečiadienį Teherane per išpuolį, dėl kurio kaltinamas Izraelis, žuvo palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ politinis lyderis ir artimas Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) sąjungininkas Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė).

„Tai labai aiškus ir akivaizdus bandymas cenzūruoti“, – sakė F. Altunas socialiniame tinkle „X“.

Penktadienio vakarą socialdemokratų ir nacionalistų opozicinės partijos bei Ankaros teisininkai kreipėsi į teismus, prašydami panaikinti blokavimą.

Turkų žiniasklaidos duomenimis, iš 85 mln. gyventojų Turkijoje „Instagram“ tinkle yra užsiregistravę daugiau kaip 50 mln. vartotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
erdonat padisahams viskas galima matomai si visagali itakojo litvaku veiksmai genseko parduotai tevynei kgb 75m su lgbt /pidsahiukais norinciais karo nes taika juos visus susodins jei ne pakabins ka ir matome siame beprotnsmy =0

demohxratija... laishve...gherove...

demohxratija... laishve...gherove... portretas
pas mus viskas gerai... rusu kanalus dusinam jau metu 30 ir nieko visi musiskai prie valdzios lovio susispiete komunistai , prokurores kitaip galvojanties paskiriamu priverstiniu medikamentiniu gydimu yra pathentinti... svarbiausia kad galetum gyvent geroves teritorijoj paimk paskola greithateige , kad skubos tvarka atgaline data galetum susimoket uz privaloma abonementini PSD.... jis yra bet jis niekaip nesusijes su ghydimu......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių