Trys JAV prezidento apsaugos agentai išsiųsti iš Nyderlandų dėl išgertuvių

Trys JAV Slaptosios tarnybos, atsakingos už prezidento Baracko Obamos apsaugą, agentai šią savaitę buvo išsiųsti namo iš Amsterdamo ir nušalinti nuo pareigų – kaip praneša dienraštis „The Washington Post“, po naktinių išgertuvių.

„Vienas iš jų buvo rastas girtas ir netekęs sąmonės viešbučio koridoriuje“, – rašo laikraštis, cituodamas tris neįvardytus šaltinius.

Šis neįprastas incidentas tapo dar vienu smūgiu Slaptosios tarnybos reputacijai po 2012 metų balandį kilusio skandalo, kai šios institucijos agentai buvo išsiųsti namo dėl lėbavimo su prostitutėmis Kolumbijos mieste Kartachenoje.

Pastarasis agentų „elgesys kertasi su naujomis Slaptosios tarnybos taisyklėmis“, įvestomis po skandalo Kolumbijoje, kai agentai girtavo ir atsivedė prostitučių į savo viešbutį – prieš B.Obamos atvykimą į tą Karibų pajūrio kurortą, rašo „The Washington Post“.

Slaptosios tarnybos atstovas Edas Donovanas patvirtino, kad jo agentūra „tikrai išsiuntė tris darbuotojus namo dėl drausminių priežasčių“ ir kad jie buvo nušalinti nuo tarnybos, kol bus atliekamas tyrimas.

E.Donovanas atsisakė pateikti daugiau komentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių