„Time“ metų žmogaus titulas atiteko V. Zelenskiui ir „Ukrainos dvasiai“

Žurnalas „Time“ trečiadienį „Metų žmogaus“ titulą paskyrė ukrainiečių prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ir „Ukrainos dvasiai“ už šalies pasipriešinimą Rusijos invazijos akivaizdoje.

„Time“ vyriausiasis redaktorius Edwardas Felsenthalis (Edvardas Felzentalis), pavadinęs V. Zelenskio sprendimą likti Kyjive ir telkti savo šalį vykstant karui „lemtingu“, teigė, kad šių metų sprendimas buvo „pats aiškiausias“.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija įsiveržė į jo šalį, V. Zelenskis kasdien sako kalbas, kurias seka ne tik ukrainiečiai, bet ir viso pasaulio piliečiai bei vyriausybės.

Jis taip pat keliavo į gyvenvietes fronto linijose ir neseniai apsilankė Chersone, po to, kai Ukraina išstūmė Rusiją iš šio itin svarbaus pietinio miesto.

„Jo informacinis puolimas pakeitė geopolitinę sistemą ir sukėlė veiksmų bangą, kuri nusirito per visą pasaulį“, – skelbdamas nugalėtoją rašė E. Felsenthalis.

„Nepriklausomai nuo to, ar mūšis dėl Ukrainos teikia vilties, ar kelia baimę, Volodymyras Zelenskis suaktyvino pasaulį taip, kaip nematėme dešimtmečius“, – rašė „Time“ vyriausiasis redaktorius.

2022 metų žmogaus titulą V. Zelenskis dalijasi su „Ukrainos dvasia“, kurią, pasak E. Felsenthalio, įkūnijo „daugybė žmonių šalyje ir už jos ribų“, kovojusių užkulisiuose, įskaitant paprastus žmones, tokius kaip virėjai ir chirurgai.

Pirmą kartą „Time“ „Metų žmogaus“ titulą paskyrė 1927 metais.

Praėjusiais metais jis atiteko „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovui Elonui Muskui (Ilonui Maskui), kuris nuo to laiko plačiai nuskambėjo įsigijęs „Twitter“.

Anksčiau šią savaitę V. Zelenskis buvo paskelbtas britų laikraščio „Financial Times“ (FT) „Metų žmogumi“.

Laikraštis Ukrainos lyderį pavadino „ukrainiečių tautos drąsos ir stiprybės kovoje su Rusijos agresija įsikūnijimu“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeTimeapdovanojimasVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių