„Tesla“ patraukė į teismą JAV vyriausybę dėl muitų Kinijos importui

Elektrinių automobilių gamintoja „Tesla“ į teismą patraukė JAV prezidento Donaldo Trumpo administraciją, siekiant atšaukti, bendrovės teigimu, „neteisėtus“ muitus, įvestus kai kuriam prekių importui iš Kinijos.

Niujorke įsikūrusiam Tarptautinės prekybos teismui pateiktame ieškinyje teigiama, kad JAV prekybos įgaliotinio nurodymais įvesti 25 proc. muitai sąrašui prekių, įskaitant tam tikras detales, naudojamas „Tesla“ automobiliuose, yra „savavališki, kaprizingi ir piktnaudžiaujantys įgaliojimais“.

Muitai buvo įvesti tarp Vašingtono ir Pekino vykusio prekybos karo metu – „Tesla“ sieks, kad jie būtų atšaukti ir su palūkanomis grąžinti jau sumokėti mokesčiai.

JAV ir Kinijos prekybos karas prasidėjo 2017 metais, praėjus keliems mėnesiams po D. Trumpo inauguracijos. Nepaisant anksčiau šiemet pasirašyto „pirmojo etapo“ prekybos sandorio, įtvirtinusio dalines paliaubas, tebegalioja 25 proc. muitai 250 mlrd. dolerių vertės kiniškoms prekėms.

JAV įvedus baudžiamuosius muitus, Pekinas savo ruožtu ėmėsi atsakomųjų veiksmų. Vašingtonas argumentuoja, kad muitus įvedė siekdamas sumažinti šalių prekybos deficitą ir siekiant reformuoti Kinijos prekybos principus, kuriuos JAV laiko „nesąžiningais“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fak rusija ir kinija

Fak rusija ir kinija portretas
Fak Rusija ir fak Kinija. Abu reikia isdulkinti i uzpakali taip, kad vaiksciotu keturiomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių