Teismas nusprendė: Rusijos lengvaatlečiai olimpiadoje nedalyvaus

  • Teksto dydis:

Sporto arbitražo teismas (TAS) ketvirtadienį atmetė Rusijos apeliaciją prieš Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) sankcijas Rusijos sportininkams už valstybės palaikomą dopingo schemą, uždrausdamas jiems dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„TAS kolegija patvirtino, kad yra validus IAAF sprendimas taikyti taisykles, kurios sako, kad atletai, kurių nacionalinė federacija yra nušalinta IAAF, negali dalyvauti varžybose, rengiamose pagal IAAF taisykles“, – sakoma Lozanoje įsikūrusio teismo nutartyje.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) nurodė, kad TAS nutartis padės jam priimti sprendimą, ar uždrausti dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje visiems Rusijos sportininkams.

Kremlius „giliai apgailestauja“

Kremlius ketvirtadienį išreiškė „gilų apgailestavimą“ dėl Sporto arbitražo teismo (TAS) sprendimo atmesti Rusijos apeliaciją dėl draudimo jos lengvaatlečiams, įtariamiems masiniu dopingo vartojimu pagal valstybės palaikomą schemą, dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Kolektyvinės atsakomybės idėja, mūsų nuomone, vargu ar gali būti laikoma priimtina, – Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams. – Galime tik pareikšti gilų apgailestavimą.“

Tuo tarpu Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė, kad TAS sprendimas neturi teisinio pagrindo.

„Mano nuomone, tai yra subjektyvus ir gana politizuotas sprendimas, kuriam nėra jokio teisinio pagrindo“, – V.Mutko sakė naujienų agentūrai TASS.

Užtikrins lygias galimybes

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) ketvirtadienį pasveikino Sporto arbitražo teismo (TAS) sprendimą atmesti Rusijos apeliaciją dėl sankcijų, paskelbtų dėl tos šalies sportininkų dalyvavimo masinėje valstybės palaikomoje dopingo schemoje, sakydamas, kad šis žingsnis „sukūrė lygią žaidimo aikštelę atletams“.

TAS sprendimas uždega raudoną šviesą 67 Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, prasidėsiančioje rugpjūčio 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei fufaikiniai

Ei fufaikiniai portretas
Jau vatnykai ir čia sulindo komentuoti.Po dviejų metų Rusijoje nebus futbolo čempionato.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Politinis įsakymas buvo naudoti dopingą. Nušalinimas yra tik pasekmė.

ne

ne  portretas
tiek ir bėdos ruskiams, jai iš 5 ar 6 šimtų sportininkų, pas juos nedalyvaus 50, beje Meilutytės konkurentė Jefimova tai dalyvaus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių