Šveicarijos slidinėjimo kurortai per kalėdines atostogas bus atviri bene tik vietiniams

Šveicarijos vyriausybė leido slidinėjimo kurortams šalyje šiemet per metų pabaigos atostogas veikti orientuojantis į vietinį turizmą ir tik gavus kantonų vietinės valdžios leidimus.

„Slidinėjimo kurortai galės veikti vidaus turizmui, o nuo gruodžio 22-osios jiems prireiks kantonų valdžios leidimų“, – teigiama Šveicarijos vyriausybės pranešime.

Slidinėjimo kurortų valdytojai taip pat privalės nustatytu griežtas saugumo priemones, kad išvengtų koronaviruso plitimo.

Slidinėjimui tiesiogiai kalnų šlaitais jokie ribojimai COVID-19 požiūriu nebus taikomi, bet vyriausybė nurodė nuo gruodžio 9 dienos žmonių skaičių susisiekimo priemonėse, visų pirma traukiniuose ir gondolose, riboti iki dviejų trečdalių jų galimybių.

Privalomas veido apsaugos priemonių dėvėjimas kurortuose įvedamas keliantis keltuvais ar stovint eilėse jų laukiant.

Tarp kai kurių ES valstybių kilo ginčas dėl slidinėjimo kurortų veiklos pandemijos antrosios bangos sąlygomis. Vokietija pareiškė sieksianti susitarimo su kitomis Bendrijos narėmis iki 2021 metų sausio 10-osios drausti slidinėjimo kurortų veiklą. Pritarimą idėjai atidėti slidinėjimo sezono pradžią išsakė Italija, o Prancūzija pranešė, jog žiemos švenčių laikotarpiu ketina atverti tokius kurortus, bet slidininkų keltuvai liks išjungti. Tuo tarpu Austrija tvirtina, jog žiemos turizmas jos ekonomikai yra gyvybiškai svarbus, todėl slidinėjimo kurortų uždaryti neketina.

Europos Komisija pareiškė, jog į šį Bendrijos narių ginčą nesikišianti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių