Švedų „žudikas maniakas“ išteisintas dėl visų kaltinimų

  • Teksto dydis:

Švedas, ilgai laikytas didžiausiu Skandinavijos žudiku maniaku, buvo išteisintas dėl aštuonių žmogžudysčių, dėl kurių kažkada prisipažino, - trečiadienį prokurorai panaikino paskutinį jam buvusį pareikštą kaltinimą.

Prokurorai nurodė, kad trūksta įrodymų, jog 63 metų Sture Bergwallas (Sturė Bergvalas) nužudė 15-metį berniuką, kuris mirė šaltą žiemos naktį Šiaurės Švedijoje 1976 metais.

Apkaltinamieji nuosprendžiai S.Bergwallui, kuris daug metų buvo vadinamas Thomas Quicku (Tomu Kviku), buvo praminti didžiausia šių laikų Švedijos teisingumo klaida – dėl to, kaip lengvai jis buvo pripažintas kaltu dėl aštuonių žmogžudysčių, įvykdytų nuo 1976 iki 1988 metų.

"Šiandien yra džiaugsmo ir apmąstymų diena“, - savo tinklaraštyje parašė S.Bergwallas, kuris pareikalavo įsteigti komisiją ir nustatyti atsakingus asmenis.

S.Bergwallas, kuris psichiatrijos įstaigoje atlieka kalėjimo iki gyvos galvos bausmę, dėl minėto berniuko nužudymo buvo nuteistas 1994 metais, remiantis jo paties liudijimu, kuriame buvo ir makabriškų detalių, kaip jis seksualiai išnaudojo lavoną.

Aukos - Charleso Zelmanovitso (Čarlzo Zelmanovico) – palaikai buvo rasti 1993 metais, bet teismo ekspertizė nerado įrodymų, kad jis buvo nužudytas.

"Bendras dabar prieinamų įrodymų įvertinimas ... rodo, kad apkaltinamasis nuosprendis Bergwallui dėl žmogžudystės daugiau nebegali būti įžvelgiamas", - rašė prokuroras Haakanas Nymanas (Hokanas Nimanas).

Per terapiją, taikytą teisiant dėl ginkluoto apiplėšimo, S.Bergwallas prisipažino dėl visų aštuonių minėtų žmogžudysčių ir dar daugiau kaip 20 kitų nužudymų Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje, už kuriuos nebuvo teisiamas.

Jis dažnai pasakodavo, kaip paskerdė savo aukas ir, mažiausiai kartą, suvalgė dalį palaikų.

Tačiau 2008 metų gruodį jis staiga atšaukė visus savo prisipažinimus ir sakė, kad anksčiau troško dėmesio ir buvo smarkiai veikiamas gydytojų paskirtų vaistų.

Vėliau jis trijose bylose buvo išteisintas, o kitose penkiose kaltinimai jam buvo panaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
jeigu jis buvo pedofilas arba gejus, tai nieko keisto...uz 70 zmoniu nuzudyma breivikas gavo 20 metu.greit ir pas mus bus tokia demokratija ir tolerancija...PIRMYN I EUROPA! geriau, negu i kartuves, bet...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių