Sunkvežimių gamintoja „MAN“ atleis apie 9,5 tūkst. darbuotojų

„Volkswagen“ valdoma sunkvežimių gamintoja „MAN“ penktadienį paskelbė apie planus Vokietijoje ir Austrijoje atleisti apie 9,5 tūkst. bendrovės darbuotojų, automobilių pramonei siekiant kuo daugiau sutaupyti po smūgio, kurį sudavė koronaviruso pandemija.

„MAN“ paskelbtame pranešime teigiama, kad darbo vietų mažinimas iki 2023 metų bendrovės pajamas turėtų padidinti 1,8 mlrd. eurų. Išlaidų mažinimo plane taip pat numatoma perorganizuoti Miunchene įsikūrusios transporto priemonių gamintojos vystymo ir gamybos tinklus.

Bendrovės pranešime taip pat nurodoma, kad ketinama visiškai uždaryti Austrijos Šteiro mieste ir Vokietijos Plaueno ir Vitlicho miestuose esančius bendrovės gamybos objektus.

Žinios apie darbuotojų skaičiaus mažinimą nėra netikėtos, kadangi „MAN“ verslas dar prieš koronaviruso pandemiją buvo įvertintas kaip per brangus.

Dėl koronaviruso ribojimo priemonių priverstinai stabdyta bendrovių veikla, trukdžiai pasaulinėse tiekimo grandinėse ir smarkiai nusmukusi paklausa pasaulio automobilių pramonei šiemet atsieis milijardus.

Prieš pandemiją „MAN“ prognozavo, kad įmonės parduodamų prekių pristatymų skaičius šiemet nusmuks 10-20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių