Slovakijoje prasidėjo masinis gyventojų testavimas dėl koronaviruso

Slovakijoje penktadienį prasidėjo tris savaitgalius vyksiantis masinis gyventojų testavimas dėl užsikrėtimo naujuoju koronavirusu.

Pirmiausiai bus testuojamos keturios Lenkijos pasienyje esančios apygardos. Šalies Gynybos ministerijos nurodymais, greituosius antigenų testus turės pasidaryti visi vyresni nei 10 metų gyventojai.

Šiam darbui pasitelkta apie 8 tūkst. karių, tačiau stinga medicininį pasirengimą turinčio personalo. Sveikatos apsaugos ministras Marekas Krajčis paragino medicinos studentų savanorystę.

Premjeras Igoris Matovičius anksčiau buvo sakęs, kad dalyvavimas testavime bus savanoriškas, tačiau tie žmonės, kurių testai bus teigiami, privalės 10-čiai dienų izoliuotis.

Tai sukritikavo šalies prezidentė Zuzana Čaputova, teigdama, kad „jei grasinate sankcijomis, negalite sakyti, kad tai savanoriška.“

Slovakijoje per pastarąsias 24 valandas patvirtintas 2 581 naujas COVID-19 atvejis ir 19 mirčių. Nuo šeštadienio šalyje, turinčioje apie 5,5 mln. gyventojų, įsigalios naujų ribojamųjų priemonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek reikės mokėti už testą ? Gal 130 eurų, kaip pas mus ?-
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių