Šiaurės Korėja šaiposi iš JT vadovo prezidentinių ambicijų

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja penktadienį išjuokė kadenciją baigiančio Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono (Ban Kimuno) numanomas ambicijas siekti Pietų Korėjos prezidento posto ir pavadino jį oportunistiniu „chameleonu su žmogaus kauke“, turinčiu „tuščių svajonių“.

Šiaurės Korėjos propagandos portalas „Uriminzokkiri“ pranešė, kad numanomos Ban Ki-moono prezidentinės ambicijos yra absurdiškos, nes tai, kaip jis pastaruosius 10 metų vykdė JT vadovo pareigas, tėra verta „kritikos ir gėdos“.

Straipsnyje teigiama, kad Ban Ki-moono reputacija Pietų Korėjos vidaus politikoje yra prasta, nes jis esąs oportunistas, „plaukiantis pavėjui ir keičiantis spalvą pagal aplinkybes“.

„Yra toks senas posakis, kad kojas ištiesi tik tiek, kiek siekia tavo antklodė, ir jo prezidentinių ambicijų puoselėjimas, nors jis gyvena visaip kritikuojamas ir gėdijamas, gali būti pavadintas tik ... tuščia, kvaila svajone“, – rašė „Uriminzokkiri“.

Ban Ki-moonas, kurio antroji penkerių metų JT generalinio sekretoriaus kadencija baigsis šių metų pabaigoje, nėra oficialiai pareiškęs, kad sieks Pietų Korėjos prezidento posto, tačiau nėra ir atmetęs tokios galimybės.

Anksčiau šią savaitę per susitikimą Niujorke su Pietų Korėjos žurnalistais Ban Ki-moonas nurodė, kad yra pasiruošęs „sudeginti“ save iš atsidavimo Pietų Korėjai, ir toks pareiškimas buvo palaikytas kol kas akivaizdžiausia užuomina apie norą tapti naujuoju šalies prezidentu.

Ban Ki-moonas pastaruoju metu yra dėmesio centre, nes Pietų Korėjoje artimiausiais mėnesiais gali būti surengti prezidento rinkimai.

Opozicijos kontroliuojamas šalies parlamentas gruodžio 9 dieną pritarė į korupcijos skandalą įsipainiojusios prezidentės Park Geun-hye (Pak Gjunhė) apkaltai. Pietų Korėjos Konstitucinis Teismas per artimiausią pusmetį nuspręs, ar politikė bus visam laikui nušalinta nuo pareigų, ar bus sugrąžinta į savo postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jie teisūs, šis žmogelis buvo JAV asmeninė marionetė JT. Nieko gero taip ir nepadarė. Krito JT autoritetas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių