Seniausiu pasaulyje vyru pripažintas 112 metų japonas

  • Teksto dydis:

Japonijoje gyvenantis 112 metų Masazo Nonaka (Masadzas Nonaka) antradienį buvo pripažintas seniausiu pasaulyje tebegyvenančiu vyru, o artimieji teigia, kad jo ilgaamžiškumo paslaptis slypi saldainiuose ir karštose voniose.

M. Nonaka gimė 1905 metų liepos 25 dieną – vos keli mėnesiai prieš Albertui Einsteinui (Albertui Einšteinui) paskelbiant savo garsiąją specialiąją reliatyvumo teoriją.

Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygą tvarkanti organizacija japonui įteikė sertifikatą jo namuose, esančiuose šalies šiaurinėje saloje Hokaide.

Rekordininkas gyvena kartu su savo šeimos nariais, vadovaujančiais šalia karštųjų versmių pastatytam viešbučiui.

"Jis juda tik neįgaliųjų vežimėlyje, tačiau jo sveikatos būklė gera", – sakė jo anūkė Yuko Nonaka (Juko Nanaka).

"Jis labai mėgsta visokiausius saldainius – tiek japoniškus, tiek vakarietiškus, – naujienų agentūrai AFP sakė moteris. - Jis kasdien skaito laikraščius ir dažnai maudosi karštosiose versmėse."

Masazo turi seserį ir septynis brolius, gyvenančius netoliese esančiame Hokaido miestelyje Ašiore.

1931 metais jis vedė savo žmoną Hatsuno (Hacuno) ir susilaukė su ja penkių vaikų, nurodė Guinnesso rekordų knyga.

M. Nonaka buvo oficialiai pripažintas seniausiu pasaulyje vyru, vasarį mirus 113 metų ispanui Francisco Nunezui Oliverai (Fransiskui Nunjesui Oliverai), pranešė organizacija.

Guinnesso rekordų knygos redaktoriai šiuo metu ieško pretendentų į seniausio pasaulyje tebegyvenančio žmogaus titulą, kadangi nė vienas nebuvo pripažintas jo savininku nuo pernai, kai būdama 117 metų mirė Jamaikos gyventoja Violet Brown (Vajalet Braun).

Japonija pasižymi gyventojų ilgaamžiškumu, tad šioje valstybėje jau ne vienas žmogus yra pelnęs seniausio planetos gyventojo titulą. Tarp jų buvo Jiroemonas Kimura (Džiroemonas Kimura), miręs 2013-ųjų birželį, būdamas 116 metų.

Pernai Japonijos vyriausybė pranešė, kad šalyje gyvena apie 68 tūkst. vyresnių nei 100 metų amžiaus žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių