S. Cichanouskajos patarėjas: tik sankcijos privers Baltarusijos režimą daryti nuolaidas

Tik spaudimas privers Baltarusijos režimą daryti nuolaidas, todėl ketvirtasis sankcijų paketas turėtų būti įvestas kuo greičiau, sako Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačorka.

„Aš manau, kad šitas dalykas (ketvirtas sankcijų paketas) privalo būti įvykdytas kuo greičiau, mes suprantame, kad režimas nepriims dialogo pasiūlymo be spaudimo. Tik spaudimas, t. y. ekonominės sankcijos, politinė, diplomatinė izoliacija privers režimą imtis nuolaidų“, – penktadienį sakė spaudos konferencijoje Seime nuotoliniu būdu dalyvavęs F. Viačiorka.

„Tik rimti politiniai veiksmai Europos Sąjungos, JAV, Kanados ir Jungtinės Karalystės lygiu duos kažkokių rezultatų. Kai tik bus priimtos sankcijos, reikės susėsti prie vieno stalo ir bandyti išspręsti krizę taikiai, taigi aš kreipiuosi į tarptautinę bendruomenę, Lietuvos Vyriausybę, kuri yra mūsų draugai, mes visi suprantame, jei viską darysime  nuosekliai ir kartu su visais kitais suinteresuotais asmenimis, (pasieksime rezultatą)“, – kalbėjo opozicijos lyderės patarėjas.

Europos Parlamento narys liberalas Petras Auštrevičius teigė, kad ketvirtasis sankcijų paketas „yra neišvengiamas“.

„Mums reikia brandinti Europos Sąjungoje koaliciją, kuri taps iniciatore, gerai, jei tai bus Baltijos valstybės, bet norėtųsi, kad tai būtų ir daugiau valstybių, tas sankcijų paketas turi būti daug stipresnis. Mes jame turime pamatyti tas priemones ir tuos asmenis, kurie iš tikrųjų vykdo nusikaltimus prieš tautą ir Baltarusijos nepriklausomybę“, – pažymėjo P. Auštrevičius.

Konservatorių atstovė Dalia Asanavičiūtė vylėsi, kad situaciją Baltarusijoje primins Seime penktadienį surengta tarptautinė konferencija apie autoritarizmo grėsmę žodžio ir saviraiškos laisvei.

„Autoritarizmo grėsmė, saviraiškos ir žodžio laisvei Baltarusijoje didėja, (...) vien praėjusias metais užfiksuota 480 sulaikytų žurnalistų“, – per spaudos konferenciją sakė D. Asanavičiūtė.

Europos Sąjunga Minskui yra pritaikiusi tris sankcijų paketus, Aleksandrui Lukašenkai toliau griežtomis priemonėmis slopinant protestus, kurių dalyviai sulaikomi, persekiojami ir bauginami.

Sankcijas individualiai kelis kartus pritaikė ir Baltijos šalys.

Didžiulės demonstracijos Baltarusijoje prasidėjo pernai rugpjūtį, A. Lukašenką paskelbus prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų diplomatai vadina suklastotais, nugalėtoju.

A. Lukašenka 10 mln. gyventojų turinčią šalį valdo nuo 1994 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diktatoriai...

Diktatoriai... portretas
A jau? Apsikakojo su revoliucijom iki ausų... Jau tik nuolaidų tereikia... Batka saugok savo šalį nuo šakalų parsidavusių o tai bus kaip Lietuvai, jokių nuolaidų!

ALGIS

ALGIS portretas
Įdomu iš kokių lėšų ji gyvena ir net patarėjus išlaiko , visgi turtinga ta Lietuvėlė , kaip ir TSRS -- MILIJARDUS DOLERIŲ DALINO VISO PASAULIO ''GOLODRANCAMS'' , O SAVUS BADU MARINO , TAIP IR ČIA .

slusai

slusai portretas
ty /prezervatyvnaja/ baba hujar do domu i neogliadyvaisia ato uze nadoela so /svoim/ politdurdomom poklianis narodu cto soversila osibku i kaisia mozet batka pomiluet eto tvoja strana i pravit eju ni durakam suzdeno i ne cuzoji boltavnioji kotoraja i dovela do takoji stepeni cto mozet i zalees no vremia vspjat nepovernios dumai i delai vyvody i umnogo puti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių