S. Cichanouskaja paprašė leisti į Lenkiją atvykusiems baltarusiams dirbti

Baltarusijos opozicijos kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja kreipėsi į Lenkijos premjerą Mateuszą Morawieckį, prašydama taip pakeisti įstatymus, kad atvykstantys baltarusiai galėtų laisvai dirbti šalyje. Ji tai pranešė antradienį Baltarusijos namuose Varšuvoje.

„Šiandien per susitikimą su premjeru M. Morawieckiu aš jam perdaviau laišką, kuriame prašau taip pakeisti įstatymus, kad žmonės, kurie atvažiuoja į Lenkiją pagal humanitarines programas, kurie buvo priversti palikti Baltarusiją, galėtų Lenkijoje imtis darbo“, - sakė politikė.

„Mes nenorime čia gyventi kitų sąskaita. Mums svarbu dirbti ir užsidirbti pragyvenimui. Mes esame dėkingi Lenkijos vyriausybei už pagalbą, bet žmonės nori turėti galimybę užsidirbti ir duoti naudos juos priėmusiai šaliai“, - pridūrė S. Cichanouskaja.

Nuo rugpjūčio 18 d. iki spalio 18 d. į Lenkiją atvyko 707 Baltarusijos piliečiai, kurie pasinaudojo viena iš trijų supaprastinto įvažiavimo į šalį galimybių. Lenkijos valdžia supaprastino baltarusiams įvažiavimą į šalį po Baltarusijos prezidento rinkimų. Pastarąją savaitę į Lenkiją atvyko 91 žmogus. 170 baltarusių paprašė Lenkijoje tarptautinės apsaugos.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu zajobas užėjo

Nu zajobas užėjo portretas
Nežinau, paskaičiau ir juokiausi ilgai, o ko nė pats nežinau.

Bulba

Bulba portretas
кoза драная

Senele

Senele portretas
Aciu ponia, padejai Lietuviams isreitinguot uzsienio reikalu Ministra. Beliko pavaduot p. Nauseda, jau greit atostogos musu ponui prezidentui. Veltui pas mus vLgyt niekas neduoda. Cia ne Baltarusija, reikia uzsidirbti. Bai!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių