S. Cichanouskaja apskundė prezidento rinkimų rezultatus

Baltarusijos opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja pateikė Centrinei rinkimų komisijai skundą dėl praeitą savaitgalį vykusių prezidento rinkimų rezultatų, antradienį pranešė jos atstovė Ana Krasulina.

„Skundas pateiktas nustačius įstatymų pažeidimų skaičiuojant balsus. Reikalaujame jų pakartotinio perskaičiavimo. Jeigu nėra galimybių perskaičiuoti balsus, rinkimai atskirose apylinkėse turi būti paskelbti negaliojantys“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė A. Krasulina.

S. Cichanouskaja, šiuo metu pasitraukusi į Lietuvą, pirmadienį sakė, kad jos rinkimų štabas pateiks įrodymų apie daugybę pažeidimų balsuojant ir apskųs oficialius rinkimų rezultatus Centrinei rinkimų komisijai.

Jeigu nėra galimybių perskaičiuoti balsus, rinkimai atskirose apylinkėse turi būti paskelbti negaliojantys.

Pirmadienį CRK paskelbti naujausi sekmadienį vykusių rinkimų rezultatai rodo, kad autoritarinis šalies lyderis Aliaksandras Lukašenka užsitikrino šeštąją kadenciją prezidento poste, surinkęs 80,08 proc. balsų.

Pagrindinė jo varžovė S. Cichanouskaja gavo 10,09 proc. balsų, o kiti du kandidatai surinko po mažiau kaip du procentus balsų. Dar 4,6 proc. rinkėjų balsavo prieš visus kandidatus.

Galutiniai rinkimų rezultatai turėtų būti paskelbti iki šios savaitės galo.

Baltarusijos opozicija naujausių prezidento rinkimų rezultatus laiko suklastotais. Minske ir daugelyje kitų Baltarusijos miestų pastarosiomis dienomis vyko opozicijos šalininkų demonstracijos, per kurias vyko įnirtingi susirėmimai su saugumo pajėgomis.

Per šiuos neramumus milicija areštavo tūkstančius žmonių, dar šimtai buvo sužeisi, mažiausiai vienas demonstrantas žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mocia

mocia portretas
ne karta teko sutikti ir kalbeti su baltarusais.....jie labai myli savo batka ir jo tvarka......o kad 10 proc.nepatenkinti juom tai labai normalu......tik bjauriausia kad kisasi kitos salys ir dar tokias metodais kaip karo ,mitingu,riausiu sukelimas,finansavimas ir po to tu banditeliu gailejimas ir palaikymas....bet zmones dabar viska mato ir supranta kieno ranka pamokymais mosuoja

VARGU

VARGU portretas
Ar yra kur nors pasaulyje ,net pačiame gūdžiausiame džiunglių kaimelyje,galimybė rinkimų rezultatus suklastoti arba suskaičiuoti taip,kad 80%surinktų balsų būtų niekiniai,o 10%būtų lemiami.Realiam pasaulyje taip nebūna,bet jei turim reikalą su ufonautais-gal.Bet,kad tie ufonautai valstybei ir jos piliečiams bėdos neprišauktų.Kai kurių institucijų vadai apie tai irgi atsargiai užsimena.

nu

nu portretas
ir nagla boba matosi is politsudino kubilo pripumpuota bei globalpajacu globojama ?...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių