„Rzeczpospolita“: tik pusė lenkų pasitiki Europos Sąjunga

Lenkijos piliečių pasitikėjimas Europos Sąjunga nukrito iki žemiausio lygio nuo 2004 metų, kai šalis įstojo į Bendriją. Tai penktadienį pranešė laikraštis „Rzeczpospolita“, komentuodamas Eurobarometro surengtos apklausos rezultatus.

Tyrimo duomenimis, šiuo metu Lenkijoje ES pasitiki 50 proc. respondentų. 38 proc. apklaustųjų ja nepasitiki, o dar 12 proc. lenkų neturi nuomonės šiuo klausimu. Laikraštis atkreipia dėmesį į tai, kad nuo 2020 metų Lenkijoje euroskeptikų padaugėjo 6 proc. Šis rodiklis – didžiausias Europos Sąjungoje.

Leidinio nuomone, svarbiausios priežastys, didinančios Lenkijos gyventojų nepasitikėjimą ES, yra jau beveik šešerius metus trunkantys Varšuvos ir Briuselio ginčai dėl teismų reformos, taip pat šalies ekonomikos būklė. Eurobarometro duomenimis, 63 proc. lenkų laiko šalies ekonominę padėtį bloga, priešingos nuomonės yra 34 proc. apklaustųjų.

„Ginčų su Briuseliu metai padarė savo. Jau tik pusė lenkų pasitiki ES“, – konstatuoja leidinys, primindamas, kad anksčiau Lenkija buvo viena karščiausių jungtinės Europos šalininkių.

Eurobarometro duomenimis, Europos Sąjungą palankiausiai vertina portugalai (78 proc.), airiai (74 proc.) ir lietuviai (70 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai lenkai. Kuo toliau nuo šito gėrio. ( ES )

o

o portretas
tai dar nemazai durniu kurie dar tyki kazkuo o gal tik del reklamos juk lenkai su vengrais 1 parode pavyzdi ir pasiunte eurolibrus na....toliau beto ir zlota issaugojo netaip kaip socbutkes mafija parsidave su visais pasiulymais neatsiklause tautos kad ir nato?...

Anonimas

Anonimas portretas
ko tuos okupantus brukat,nei mums idomu nei ko
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių