„Ryanair“ pilotai Airijoje rengia jau ketvirtą streiką

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotai Airijoje penktadienį rengia jau ketvirtą streiką, kuris sutrikdys didžiausios Europoje pigių skrydžių bendrovės skrydžius. Kitą savaitę pilotai planuoja jau penktą panašaus pobūdžio protesto akciją.

Šis streikas Airijoje sutrikdys 20 reisų iš 300, arba 7 proc. visų skrydžių, tuo sujaukdamas 3 500 keleivių planus.

Airijos pilotai, surengę trijų dienų protesto akciją liepą, reikalauja geresnių darbo sąlygų.

Tačiau ginčas įgavo stipresnį mastą po to, kai praėjusią savaitę „Ryanair“ paskelbė apie savo planus perkelti lėktuvus iš Dublino į Lenkiją, o toks žingsnis gali kainuoti 300 darbo vietų, įskaitant ir 100 lakūnų pozicijų.

Ketvirtadienį pilotai perspėjo, kad rugpjūčio 10 dieną bus rengiamas penktas streikas, kuriame dalyvaus ir pilotai Švedijoje bei Belgijoje, prie jų galbūt prisijungs ir pilotai Vokietijoje bei Nyderlanduose.

„Ryanair“ griežtai sukritikavo planus rugpjūčio 10 d. skelbti penktą streiką, kurį inicijavo Airijos oro linijų pilotų profsąjunga „Forsa“.

„Forsa“ raginimas skelbti penktąjį streiką yra neatsakingas, neteisėtas veiksmas, jaukiantis keleivių planus ir kenkiantis „Ryanair“ verslui“, – savo pareiškime teigia „Ryanair“ vyriausiasis rinkodaros vadovas Kenny'is Jacobsas. Pasak K. Jacobso, streike dalyvaus ketvirtadalis airių pilotų. „Streiko organizavimo užkulisiuose dalyvauja nedidelis būrys „Aer Lignus“ pilotų kartu su pilotų profsąjungomis Švedijoje, Olandijoje, Belgijoje ir Vokietijoje, pasirengę ir toliau trikdyti „Ryanair“ darbą“, – sakė jis.

„Forsa“ turėtų paaiškinti, kodėl, „Ryanair“ sutikus su devyniais iš jų vienuolikos reikalavimų, jie užuot derėjęsi rengia streikus“, – teigiama pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių