Rusijos gimnastas nesigaili pademonstravęs paramą invazijai į Ukrainą

Rusijos gimnastas Ivanas Kuliakas sako nesigailintis, kad šeštadienį po pasaulio taurės varžybų Dohoje ant pakylos demonstravo invaziją į Ukrainą palaikantį simbolį.

Prieš atsiimdamas bronzos medalį lygiagrečių rungtyje, kurią laimėjo ukrainietis Ilja Kovtunas, I. Kuliakas prie krūtinės prisiklijavo raidę „Z“. Šią raidę buvo galima pamatyti užteptą ant Rusijos tankų šonų ir ji laikoma invazijos palaikymo ženklu.

Tarptautinė gimnastikos federacija (FIG) pasmerkė 20-mečio poelgį, kurį pavadino „šokiruojančiu“, ir paprašė savo Gimnastikos etikos fondo pradėti tyrimą.

Tiesiog norėjau parodyti savo poziciją. Kaip sportininkas visada kovosiu už pergalę ir žaisiu už taiką.

Tačiau I. Kuliakas, kuriam gresia ilgas draudimas dalyvauti varžybose, antradienį nesigailėjo ir sakė „Russia Today“: „Jei turėčiau antrą progą ir galėčiau pasirinkti, ar išeiti su „Z“ raide ant krūtinės, ar ne, pasielgčiau taip pat“.

„Pamačiau jį mūsų kariuomenėje ir pasidomėjau, ką šis simbolis reiškia. Paaiškėjo, kad tai reiškia „už pergalę“ ir „už taiką“. Tiesiog norėjau parodyti savo poziciją. Kaip sportininkas visada kovosiu už pergalę ir žaisiu už taiką“, – sakė jis.

Prieš renginį Dohoje FIG paskelbė, kad visiems Rusijos gimnastams ir oficialiems asmenims bus uždrausta dalyvauti tarptautiniuose renginiuose nuo kovo 7 dienos iki atskiro pranešimo, atsižvelgiant į pasaulines sporto sankcijas šiai šaliai.


Šiame straipsnyje: Ivanas Kuliakaskaras UkrainojeRusijainvazija į Ukrainą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių