Iš Rusijos stendo Italijoje vykstančioje parodoje pašalinta 40 butelių Krymo vyno

  • Teksto dydis:

Dėl Ukrainos ambasados Italijoje skundo iš Rusijos stendo Veronoje vykstančioje parodoje „Vinitaly“ buvo pašalinta keliasdešimt Krymo gamintojų vyno butelių.

„Iš tiesų, parodoje „Vinitaly“ Krymo produkcija buvo pašalinta iš Rusijos stendo. Organizatoriai paaiškino, kad tai padaryta, nes Ukrainos ambasados Italijoje atstovai kreipėsi į šalies teisėsaugos institucijas“, – pareiškė Rusijos žemės ūkio ministerija.

Pasak ministerijos, Rusija pirmą kartą dalyvauja šioje parodoje.

„Iki arešto stende buvo likę maždaug 40 butelių Krymo vyno. Visa likusi produkcija buvo suvartota per degustacijas pirmąją renginio dieną“, – pareiškė ministerija.

Savo vyną į parodą atvežė keletas Krymo vyno gamyklų, įskaitant gamyklas, kurioms taikomos Vakarų sankcijos.

„Tai iš tiesų yra įžūlu! Italijos policija vakar areštavo produktus parodoje. Rusijos užsienio reikalų ministerija aiškinasi. Kvailas politinis žingsnis“, – žurnalistams Simferopolyje pareiškė Krymo vadovas Sergejus Aksenovas.

51-oji tarptautinė vyno paroda „Vinitaly“ Italijoje vyksta balandžio 9–12 dienomis.

Krymas prie Rusijos buvo prijungtas po 2014 metų kovą įvykusio vietos referendumo. Ukraina referendumo rezultatų nepripažįsta ir pusiasalį laiko savo teritorija, kuri yra laikinai okupuota. Europos Sąjungos (ES) šalys, įskaitant Italiją, ir Jungtinės Valstijos Rusijos veiksmus vadina aneksija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vano

Vano portretas
Vo Pridurku laivas!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių