Rusijos saugumo tarnyba sulaikė Ukrainos diplomatą

Rusijos saugumo tarnyba (FSB) paskelbė sulaikiusi Ukrainos diplomatą, nes jis neva iš vieno Rusijos piliečio gavo įslaptintos informacijos.

„Ukrainos diplomatas, Ukrainos generalinio konsulato Sankt Peterburge konsulas Oleksandras Sosoniukas buvo sulaikytas Rusijos FSB“, – sakoma saugumo tarnybos pranešime. Pasak FSB, O. Sosoniukas buvo sulaikytas penktadienį.

FSB teigimu, O. Sosoniukas buvo „pagautas už rankos“ per susitikimą su Rusijos piliečiu, per kurį siekė gauti įslaptintą informaciją.

„Tokie veiksmai neatitinka jo diplomatinio statuso ir yra aiškiai priešiški Rusijos Federacijos atžvilgiu“, – teigė FSB.

„Laikantis tarptautinės teisės, bus užsienio diplomato atžvilgiu bus imtasi priemonių“, – sakoma tarnybos pranešime.

Pastaraisiais metais Rusija sulaikė keletą Ukrainos piliečių neva dėl šnipinėjimo, tačiau diplomato sulaikymas yra retas reiškinys.

Pastarosiomis savaitėmis tarp Rusijos ir Ukrainos išaugo įtampa, o Kijevas apkaltino Maskvą telkiant pajėgas prie Ukrainos pasienio ir siekiant „sunaikinti Ukrainos valstybingumą“.

Nuo 2014 m. Kijevas Rytų Ukrainoje kovoja su Rusijos remiamais separatistais, o šiemet kovos vėl padažnėjo, nepaisant pernai liepą sutartų paliaubų.

Tarptautinė bendruomenė išreiškė nerimą, kad konfliktas gali vėl išaugti, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paprašė Vakarų šalių pagalbos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką tie idiotai dar sulaikė?

Ką tie idiotai dar sulaikė? portretas
????????????????????????????????

onanimui

onanimui portretas
Tu čia apie ką? Apie arkliasnukį senį Lavralą - Kalantarianą? :) Tai jam ne bimbalas įkando, o tiesiog kokainas taip veikia. :)

Anonimas

Anonimas portretas
Įdėkit geriau tą arklį, kuriam bimbalas įkando į mašną ir dėl to jis atsistojo piestu....vos raitelis nenukrito...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių