Rusijos kalnakasybos milžinė „Norilsk Nickel“ sumokėjo baudą už sukeltą ekologinę katastrofą

Rusijos kalnakasybos milžinė „Norilsk Nickel“ trečiadienį paskelbė sumokėjusi jai skirtą beveik 2 mlrd. dolerių baudą už milžiniško masto degalų išsiliejimą Rusijos Arktyje.

Praėjusių metų gegužę netoli Norilsko miesto į upes ir ežerus išsiliejo daugiau kaip 20 tūkst. tonų degalų, sutrūkus „Norilsk Nickel“ priklausančios šiluminės jėgainės degalų cisternai.

Prezidentas Vladimiras Putinas birželį dėl nelaimės paskelbė nepaprastąją padėtį ir nurodė įmonei, kurią valdo vienas turtingiausių Rusijos žmonių, atlyginti padarytą žalą.

„Norilsk Nickel“ trečiadienį paskelbtame pranešime teigė, kad sumokėjo 146,2 mlrd. rublių (1,9 mlrd. dolerių, 1,58 mlrd. eurų) baudą už gamtai padarytą žalą per 2020 m. gegužės 29 d. įvykusį incidentą.

Bendrovė praėjusį mėnesį pranešė, kad neapskųs teismo nutarties įmonei skirti milžinišką baudą.

Nors prieš nutarties paskelbimą bendrovė teigė, jog padengs valymo išlaidas, tačiau ginčijosi dėl baudos apimties, nes padarytą žalą įvertino daug mažesne suma.

Pagrindinis „Norilsk Nickel“ akcininkas Vladimiras Potaninas teigė, kad bendrovė iš katastrofos „išmoko svarbią pamoką“.

Bendrovė teigė, kad nuo tada „atnaujino savo pavojaus aplinkai valdymo politiką“ ir pažymėjo, jog nori laipsniškai pakeisti savo veikloje naudojamą dyzelinį kurą švaresnėmis gamtinėmis dujomis.

Pernai įvykusi katastrofa laikoma vienu didžiausių tokio tipo incidentų Rusijos istorijoje. Šalyje ekologinių nelaimių nutinka neretai, jas daugiausiai sukelia senstanti infrastruktūra ir aplaidumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

Ha portretas
Sumokės į putlerio sąskaitą

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kažin mūsų grigeo ar sumokės ar kaip visada 10 metų teismai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių