Rusija smerkia „chamiškus“ JAV komentarus apie rusų pajėgas Kazachstane

Rusija šeštadienį pasmerkė „chamišką“ JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškimą, kad rusų pajėgos gali užsibūti Kazachstane, šiam paprašius Maskvos pagalbos malšinant neramumus.

„Šiandien JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas sau būdinga chamiška maniera pajuokavo apie tragiškus įvykius Kazachstane“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė rusų Užsienio reikalų ministerija.

Institucijos teigimu, valstybės sekretorius pažėrė „kandžią repliką“ apie „visiškai teisėtą KSSO atsaką į Kazachstano“ valdžios prašymą. Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO) yra Rusijos vadovaujamas karinis aljansas, vienijantis keletą buvusių Sovietų Sąjungos respublikų.

Nur Sultanas paprašė KSSO pagalbos nuslopinti šią savaitę šalyje įsiplieskusius beprecedenčius masinius protestus, kuriuos išprovokavo degalų kainų šuolis.

Lieka neaišku, kiek iš viso karių yra išsiųstame kontingente, nors žinoma, kad jį sudaro Rusijos, Baltarusijos, Armėnijos, Tadžikistano ir Kirgizijos padaliniai. Pasak rusų žiniasklaidos, Maskva iš viso dislokuos ne daugiau kaip 5 tūkst. karių.

„Manau, viena iš pastarojo meto istorijos pamokų – jog jeigu rusai atsiranda tavo namuose, juos kartais būna labai sunku išprašyti“, – penktadienį žurnalistams sakė amerikiečių diplomatijos vadovas.

„Jei Anthony Blinkenas taip mėgsta istorijos pamokas, tegul turi omenyje šią: kai tavo namuose atsiranda amerikiečiai, gali būti sunku likti gyvam, nebūti apiplėštam ar išprievartautam“, – pabrėžė rusų URM.

Ministerija paminėjo „nelaimėlius, kuriems nepasisekė pamatyti savo „namuose“ šiuos nekviestus svečius“, o kaip pavyzdį pateikė Amerikos indėnus, korėjiečius, vietnamiečius, irakiečius, sirus ir kitas tautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

perversmas

perversmas  portretas
nepavyko

JANKIŲ Blinkinas iš išgasčio galimai ,a p s i k a k o j o

JANKIŲ Blinkinas iš išgasčio  galimai ,a p s i k a k o j o  portretas
net nesuvokia ką kalba.

JAV

JAV  portretas
Galingai, Labai Galingai atsitrauke...
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių