Rusija planuoja artimiausiomis savaitėmis baigti „Nord Stream 2“ statybą

Prieštaringai vertinamo Rusijos dujų eksporto į Vokietiją vamzdyno „Nord Stream 2“ statybos darbai bus baigti artimiausiomis savaitėmis, o jų tempo JAV ir Berlyno susitarimas niekaip nepaveiks, pareiškė Rusijos ambasadorius Vokietijoje Sergejus Nečiajevas.

JAV ir Vokietija praeitą mėnesį sudarė susitarimą dėl „Nord Stream 2“, kuriuo numatoma, kad Rusijai gali būti taikomos sankcijos, jeigu Maskva energetikos sektorių naudos kaip „ginklą“ prieš Ukrainą ar kitas šalis. Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė, kad šis susitarimas yra „geras žingsnis, rodantis abiejų pusių nusiteikimą siekti kompromiso“.

„Manome, kad Vokietijos susitarimas su amerikiečiais niekaip nepaveiks „Nord Stream 2“ statybos tempo ir užbaigimo termino. Statybos darbai pasiekę baigiamąjį etapą, iki visiško jų užbaigimo lieka suskaičiuotos savaitės“, – sakoma pirmadienį Rusijos dienraščio „Izvestija“ paskelbtame S. Nečiajevo interviu.

Jis pažymėjo, kad JAV ir Vokietijos susitarimas nėra teisiškai įpareigojantis.

„Kalbama apie bendrą pareiškimą, kuris nėra teisiškai įpareigojantis dokumentas jį pasirašiusioms šalims. Rusijai, nedalyvavusiai jį rengiant, jis juo labiau neprimeta jokių konkrečių įpareigojimų“, – sakė S. Nečiajevas.

Projektą vystanti bendrovė „Nord Stream 2 AG“ liepos pabaigoje skelbė, jog vamzdynas nutiestas 99 procentais.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas klojamas greta jau veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream“.

Vokietija aiškina, kad būtina užsitikrinti didesnį dujų tiekimą, šaliai palaipsniui atsisakant anglimis kūrenamų ir atominių jėgainių.

Tačiau šiam projektui įnirtingai priešinosi JAV ir virtinė Europos šalių, įskaitant Ukrainą, Lenkiją ir Lietuvą. Jos argumentuoja, kad „Nord Stream 2“ padidins energetinę priklausomybę nuo Rusijos ir sustiprins Maskvos geopolitinę įtaką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
reikia bendraut bei skatint vers la o ne kariaut ka iki siol dare ir daro jav hazaru okupuota iliuminatu/zydu/ vald oma kaip pompeo?=========

nuostabu pagaliau

nuostabu pagaliau portretas
Gera naujiena. Kijevo fašistai neturės rusiškų dujų, bus laisvi.

Anonimas

Anonimas portretas
Kažin ar broileris su kiaulinu nepasikars iš sielvarto ? Tiek lota ir kiauksėta....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių