Rusija A. Navalno broliui skyrė lygtinę bausmę

Įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno brolis penktadienį buvo nuteistas lygtine vienerių metų laisvės atėmimo bausme už koronaviruso taisyklių nesilaikymą šių metų pradžioje.

Kartu su keliais kitais opozicijos veikėjais 38 metų Olegas Navalnas buvo apkaltintas tuo, kad sausio mėnesį ragino rusus dalyvauti nesankcionuotame mitinge, skirtame palaikyti jo broliui, grįžusiam į Rusiją po gydymo Vokietijoje po beveik mirtino apnuodijimo išpuolio.

Maskvos Preobraženskio apylinkės teismas penktadienį toje pačioje byloje skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę O. Navalno bendražygiui Nikolajui Liaskinui.

39 metų aktyvistas sakė, kad teismas uždraudė jam išeiti iš namų nuo 22 iki 6 val., taip pat lankytis masiniuose renginiuose ir išvykti iš Maskvos.

2014 metais Aleksejus ir Olegas Navalnai buvo nuteisti sukčiavimo byloje, susijusioje su jų darbu prancūzų kosmetikos kompanijoje „Yves Rocher“.

Nors opozicijos politikas gavo trejų su puse metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę, jo brolis tiek pat laiko buvo įkalintas, judėjimo aktyvistai šį žingsnį lygino su įkaitų paėmimu. O. Navalnas visiškai atliko bausmę ir buvo paleistas 2018 metais.

45 metų A. Navalnas, praėjusią vasarą išgyvenęs beveik mirtiną apnuodijimą sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga, vasarį buvo įkalintas dvejiems su puse metų dėl senų kaltinimų turto grobstymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių