Rusija ketina dislokuoti kariuomenės diviziją Kaliningrade

Rusija planuoja dislokuoti motorizuotą kariuomenės diviziją Kaliningrado srityje, praneša Rusijos vyriausybinis laikraštis „Rossijskaja Gazeta“.

Laikraštyje teigiama, kad motorizuota divizija Kaliningrade dislokuojama dėl augančių NATO karinių pajėgumų regione.

„Nors Rusija daug kartų sakė niekada neturėjusi planų pulti kaimynus, didėjanti NATO pajėgų koncentracija regione kelia nerimą. Siekiant įveikti šią situaciją, buvo nuspręsta stiprinti Kaliningrado srities gynybą“, – rašo laikraštis, kurį cituoja Latvijos naujienų agentūra LETA.

Laikraštyje neatskleidžiama informacija apie motorizuotos divizijos dydį ar atgabenamos technikos pobūdį, tačiau pabrėžiama, kad ši divizija padės saugoti Kaliningradą nuo puolimo sausuma.

Rugsėjį JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Lenkijos lyderis Andrzejus Duda pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje. Pagal šį susitarimą JAV karių kontingentas Lenkijoje didinamas maždaug 1 000 karių.

Po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos NATO sąjungininkai sutarė rotacijos principu dislokuoti pajėgas Baltijos šalyse ir Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincas

Vincas portretas
Kiek Kaliningrado srityje kariskiu ?....karine rusijos paslaptis!!!!,tai kiek civiliu ...a tai nedaug 480.tukstanciu nes kas penktas Kaliningrado srityje yra civilis.

Ir

Ir portretas
Ne tik pestininku dar ir aviadivizija kaip atsakas. Jus turbut nežinot bet aplnk Kaliningrado sriti pastoviai suka ratus du globalHawk bepiločiai bei prie ju prisijungia vienas du Poseidonai.

Makas

Makas portretas
Ka ten dar dislokuoti, kai kas antras yra uniformuotas... :DDD
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių