Rusija į savo sankcijų Ukrainai sąrašą įtraukė per 40 naujų asmenų

  • Teksto dydis:

Rusija į savo ekonominių sankcijų Ukrainai sąrašą įtraukė per 40 naujų asmenų, įskaitant buvusį ukrainiečių prezidentą Petro Porošenką.

Vėlų penktadienį paskelbtu potvarkiu į „juodąjį“ sąrašą įtraukta 41 nauja pavardė.

Tebesitęsiant ginčui su Kijevu, Maskva paskelbė šį sąrašą 2018-ųjų lapkritį; tada jame buvo 322 Ukrainos veikėjai ir 68 įmonės.

Šiame sąraše esančių asmenų turtas Rusijoje įšaldomas.

Be P. Porošenkos, kuris buvo valdžioje Ukrainos pajėgų ir Maskvos remiamų separattistų konflikto šalies rytuose įkarštyje, į „juodąjį“ sąrašą pateko ir į politiką pasukęs roko muzikantas Sviatoslavas Vakarčiukas.

Kovos Ukrainos rytuose dabar nurimusios, tačiau ten reguliariai įvyksta paūmėjimų, o 2014 metais prasidėjęs konfliktas jau pareikalavo daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Rusijos ir Ukrainos santykiai yra smarkiai pašliję nuo Krymo pusiasalio aneksijos, kurią Maskva įvykdė 2014-ųjų kovą, netrukus po to, kai per Maidano revoliuciją buvo nuverstas prorusiškų pažiūrų prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Nuo to laiko abi šalys ėmėsi ekonominių ir kitokių sankcijų viena kitos atžvilgiu, ir esama nedaug ženklų, kad galėtų įvykti taikos derybos, per kurias būtų padaryta ilgalaikės pažangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taikos zmonija nori

 Taikos zmonija nori portretas
ukraina--turtinga valstybe ir ryshkiu asmenybiu yra;;;tai ne Bialoruss..Rusijai Ukraina tai ARUODAS ir ilgai dar neduos ramybes Ukrainai,,,Rusijos politikieriai,,Taciau tautos slavu man atrodo,, puikios

reikejo

reikejo portretas
ir artista zelenski itraukt nes jis po baideno /skeciu/ ir sionzydemu palaikomas ir toliau daro slavhohliandiska benderovcu bardaka kur reikia naujo batkos kaip baltarusiu?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių