Rusija: Baltarusijos eksporto krovinių perorientavimo galimybės paaiškės rugsėjį

Rusija iki šio mėnesio pabaigos įvertins Baltarusijos eksportuojamų naftos produktų perorientavimo iš Baltijos šalių į Rusijos uostus galimybes, pareiškė Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas.

„Dabar svarstomas klausimas dėl ekonominių sąlygų sukūrimo, kurios būtų naudingos visiems – uostams, vežėjams, geležinkeliams ir patiems naftos produktų gamintojams“, – žurnalistams sakė Rusijos ministras.

„Šis darbas pradėtas, vyksta. Manau, kad jis bus baigtas artimiausiomis savaitėmis, rugsėjį“, – pridūrė A. Novakas.

Pasak jo, laisvų (logistikos) pajėgumų yra.

„Mes potencialą vertiname 3-4 mln. tonų naftos produktų. Galbūt skaičiai bus ir kitokie“, – kalbėjo A. Novakas.

Baltarusiškų naftos produktų nukreipimo iš Lietuvos į Rusijos uostus galimybės buvo aptartos per praėjusį ketvirtadienį Minske vykusias Rusijos ir Baltarusijos vyriausybių vadovų Michailo Mišustino ir Ramano Haloučankos derybas.

Su opozicijos spaudimu po ginčijamų prezidento rinkimų susidūręs autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka praėjusio mėnesio pabaigoje pagrasino nukreipti baltarusiškų krovinių tranzitą nuo Baltijos šalių, paskelbusių sankcijų Minskui, į Rusijos uostus. Didžiausia jų dalis apdorojama Klaipėdos uoste.

Lietuvos vyriausybės įsitikinimu, krovinių nukreipimas nuo Lietuvos pirmiausia ekonomiškai pakenktų pačiai Baltarusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių