Roma žada uždrausti dyzelinių automobilių eismą miesto centre

  • Teksto dydis:

Romai kovojant su oro tarša, nuo 2024 metų dyzelinėms transporto priemonėms nebus leidžiama įvažiuoti į centrinę miesto dalį, trečiadienį pareiškė Italijos sostinės merė.

Populistiniam „Penkių žvaigždžių“ judėjimui priklausanti Virginija Raggi (Virdžinija Ragi) tai pažadėjo Meksikoje vykusioje konferencijoje „Women4Climate“, o išsamiau apie tai papasakojo grįžusi į Italiją.

„Nuo 2024 metų naudoti dyzelinius automobilius Romos centre bus uždrausta“, – parašė ji savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Dyzelinių automobilių naudojimas Europoje mažėja jau kelerius metus, o automobilių gamintojams, kurie vis daugiau dėmesio skiria elektromobilių kūrimui, daromas vis didesnis spaudimas grįžti prie benzininių variklių.

Prieš dvi dienas britų verslo dienraštis „The Financial Times“ pranešė, kad Italijos ir JAV automobilių gamintoja „Fiat Chrysler“ planuoja iki 2022 metų nutraukti visų dyzelinių lengvųjų automobilių gamybą.

O Vokietijos federalinis administracinis teismas antradienį nusprendė, kad miestai, siekdami kovoti su oro tarša, gali įvesti dyzelinių automobilių draudimus. Ši nutartis laikoma svarbiu precedentu, kuris gali sukrėsti visą automobilių pramonę ir turėti įtakos transporto politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Daug kartų rašiau, kad Lietuvoje paplitusių dyzelių dūmai nuodija mūsų miestų gyventojus. Lietuvos valdžia nieko nedaro. O Vokietijos valdžia tvarkosi gerai. "Vokietijos teismas antradienį miestams suteikė teisę įvesti dyzelinių automobilių draudimus, siekiant kovoti su oro tarša. Anksčiau kai kuriose Vokietijos miestų zonose buvo draudžiamas tik senų dyzelinių modelių eismas. Ši nutartis yra laikoma svarbiu precedentu, kuris gali sukrėsti visą automobilių pramonę ir turėti įtakos transporto politikai.

Kęstas

Kęstas portretas
Dėl šio sprendimo daugybė dyzelinių automobilių savininkų nebegalės laisvai naudotis savo mašinomis, todėl tikėtina, kad dyzelių banga plūstelės į aplinkines valstybes, įskaitant Lietuvą." Nuo 2024 metų transporto priemonės su dyzeliniu varikliu nebus įleidžiamos į Romos centrą, antradienį pareiškė Italijos sostinės merė Virginia Raggi. Ji seka Paryžiaus merės Anne'ės Hidalgo pavyzdžiu, - pastaroji pernai taip pat nurodė, kad iki 2024 m. bus atsisakyta dyzelinių automobilių. Gyvename Europoje. Kiek dar laiko mūsų valdžia tylės? Laikas pasirūpinti tvarka ir Lietuvoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

oi

oi portretas
kaip pavelavom!!! reikia kuo greiciau zdraust ariogaloj...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių